Digital Marketing NewsThe Batle of Browsers - περιηγητές ιστού - πρόγραμμα περιήγησης - Το Google chrome - Internet Explorer - Opera κλπ
3
(2)

 

The Battle of Browsers

Σε αυτή τη δημοσίευση The Battle of Browsers, θα ανακαλύψετε πόσοι περιηγητές ιστού, πρόγραμμα περιήγησης, ή Browsers όπως λέγονται υπάρχουν. Επίσης και ποιος είναι ο καλύτερος περιήγητης ιστού (διακομιστής διαδικτύου) για εσάς. Θα μπορέσετε να επιλέξετε ανάμεσα στον πιο γρήγορο, ασφαλή, όμορφο και δημοφιλή Browser: δεν είναι άλλος από το Google Chrome. Θα μάθετε σε τι ειδικεύεται ο καθένας από αυτούς και ποιες είναι οι δυνατότητές τους.

The Battle of Browsers τι λέει η Wikipedia

Σύμφωνα με την wikipedia:

Ένας περιηγητής ιστού (αγγλικά: web browser) ή φυλλομετρητής ιστοσελίδων (ή αλλιώς πλοηγός ιστού, πρόγραμμα περιήγησης ιστού, περιηγητής Ιστού ή απλά περιηγητής). Είναι λογισμικό που επιτρέπει στον χρήστη του να προβάλλει, και να αλληλοεπιδρά με, κείμενα, εικόνες, βίντεο, μουσική, παιχνίδια και άλλες πληροφορίες συνήθως αναρτημένες σε μια ιστοσελίδα ενός ιστότοπου στον Παγκόσμιο Ιστό. Το κείμενο και οι εικόνες σε μια ιστοσελίδα μπορεί να περιέχουν υπερσυνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες του ίδιου ή διαφορετικού ιστότοπου. Ο φυλλομετρητής επιτρέπει στον χρήστη την γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες που βρίσκονται σε διάφορες ιστοσελίδες. Αυτό το κάνουν εναλλάσσοντας τις ιστοσελίδες μέσω των υπερσυνδέσμων. Οι φυλλομετρητές χρησιμοποιούν τη γλώσσα μορφοποίησης HTML για την προβολή των ιστοσελίδων, για αυτό η εμφάνιση μιας ιστοσελίδας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον περιηγητή.
Οι πλοηγοί ιστού (περιηγητές ιστούς ή Browsers) ουσιαστικά αποτελούν λογισμικό πελάτη του δικτυακού πρωτοκόλλου επιπέδου εφαρμογών HTTP.

Για κάθε πρόγραμμα περιήγησης, υπάρχουν διάφορα πρόσθετα στοιχεία (ή “πρόσθετα” ή “plug-ins“) που αποσκοπούν στην αύξηση της χρησιμότητας και της ασφάλειάς τους.

Θα ξεκινήσω αυτό το post με μια λίστα όλων των Browsers που θα συζητήσω σε βάθος αργότερα. Θα επισημάνω επίσης πώς φτάσαμε από τον Internet Explorer στον Chrome, καθώς και πότε και γιατί συνέβη αυτό. Θα ξεκινήσω με κάποιες βασικές πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο, όπως Browsers.

Οι περισσότερο χρησιμοποιούμενοι περιηγητές Ιστού σήμερα είναι κατά σειρά οι:

Υπάρχουν πολλές πρόσθετες έρευνες στο διαδίκτυο σχετικά με τη δημοτικότητα των προγραμμάτων περιήγησης στο διαδίκτυο. Παρατηρείται το ίδιο μοτίβο χρήσης του προγράμματος περιήγησης, με διαφοροποιήσεις στο ποσοστό χρήσης.

Ας ξεκινήσουμε το ταξίδι μας “The Battle of Browsers”, ξεκινώντας από το παρελθόν και συγκεκριμένα από το 2008.

Όταν ο Internet Explorer της Microsoft κυριαρχούσε στο διαδίκτυο. Οι περισσότεροι από εμάς θα θυμόμαστε ότι δεν ήταν το καλύτερο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο. Αλλά παρ’ όλα αυτά ήταν ο πιο δημοφιλής και ο καλύτερος. Αυτό δεν ήταν τυχαίο, αφού παρείχε μια προβλέψιμη εμπειρία διαδικτυακής περιήγησης.

Τον Αύγουστο του 2009, ο Opera παρουσίασε μια αξιοσημείωτη αύξηση της δημοτικότητάς του ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του. Ενώ η συνεχής αύξηση της χρήσης του Firefox αυξανόταν σταθερά. Το πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο της Microsoft κατείχε την πρώτη θέση και κυριαρχούσε μέχρι εκείνη τη στιγμή, με το Google Chrome να είναι σχεδόν ανύπαρκτο όσον αφορά τα σχόλια των χρηστών.

Ο Firefox κατέκτησε την αγορά το 2011, καθιερώνοντας τον εαυτό του ως τον ξεκάθαρο νικητή. Όμως ο Internet Explorer εξακολουθούσε να έχει σταθερό προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών του μετά από ένα χρόνο ανταγωνισμού. Αυτό μας οδηγεί στο 2012, όταν το πρόγραμμα περιήγησης Chrome της Google συγκρούεται με τον Firefox και τον Internet Explorer της Microsoft.

Μάλιστα ένα χρόνο μετά το 2013 ο browser της Google βρίσκετε στην κορυφή έχοντας αρχίσει να κερδίζει με διαφορά τον πόλεμο των browsers. Η επικράτηση του και μάλιστα ολοκληρωτικά ήταν το 2015. Ακριβώς εκείνη την χρονιά αφού είχε πλέον χάσει τον πόλεμο η Microsoft, αναγκάστηκε να αναδιοργανωθεί και να βελτιώσει τον “χαμένο” στρατιώτη της τον Internet Explorer και να εγκαινιάσει την εποχή του Edge χωρίς όμως να καταφέρει σπουδαία πράγματα, αφού παρέμεινε στα αζήτητα παρουσιάζοντας μικρό ενδιαφέρον από τους χρήστες.

Σήμερα, το Chrome της Google είναι το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης. Με πάνω από το 75% των ανθρώπων παγκοσμίως να το προτιμούν ως το αγαπημένο τους πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο. Επιπλέον παρ΄χει δωρεάν πολλά βοηθητικά εργαλεία ιστού όπως το Google my Business για επιχειρήσεις. Με την πάροδο του χρόνου, ο Google Chrome έχει αποκτήσει ένα επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ των χρηστών. Προφανώς, υπάρχουν πολλοί ακόμη browsers για να επιλέξετε εκτός από αυτούς που ανέφερα.

The Battle of Browsers

Νέοι και άγνωστοι περιηγητές ιστού με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Brave ο ταχύτερος όλων

Ο Brave εμφανίστηκε στις αρχές του 2016 και δεν συμμετείχε στην “The Battle of Browsers“. Είναι ανοιχτού κώδικα και δημιουργήθηκε από τον συνιδρυτή του Mozilla Firefox και τον δημιουργό της JavaScript. Βασίζεται στον Chromium αλλά έχει κάποιους περιορισμούς, χρησιμοποιεί τις μηχανές Blink του Chrome. Είναι ιδανικός ιδίως όταν θέλουμε να περιηγηθούμε σε πολλές ιστοσελίδες εκεί που οι άλλοι “κολλάνε” αυτός τρέχει καταναλώνοντας ελάχιστη μνήμη RAM. Όσοι τον έχουν δοκιμάσει τον θεωρούν τον καλύτερο λόγο ακριβώς αυτού του χαρακτηριστικού. Επιπλέον έχει εύκολες ρυθμίσεις.

Maxthon Cloud Browser

Το Maxthon Cloud Browser είναι ο δεύτερος καλύτερος από τους περιηγητές ιστού για Android. Αυτό το πρόγραμμα περιήγησης, το οποίο προκαλεί φόβο στην καρδιά των μινιμαλιστών, περιέχει ένα σύνολο χαρακτηριστικών.Με το Resource Snigger, μπορείτε να αποθηκεύσετε βίντεο, μουσική και φωτογραφίες από οποιονδήποτε ιστότοπο. Διαχειριστείτε πολλούς κωδικούς πρόσβασης με το Magic Fill και καταγράψτε ολόκληρη την οθόνη ή ένα τμήμα της με το Snap. Συγχρονίστε σελιδοδείκτες, καρτέλες και κωδικούς πρόσβασης μεταξύ όλων των συσκευών σας με Windows 10 για να βλέπετε ποιες καρτέλες είναι ανοιχτές αυτή τη στιγμή σε κάθε μία (SkyNote).

Το Maxthon Cloud Browser προσφέρει ένα πρόγραμμα περιήγησης με περισσότερες δυνατότητες αποθήκευσης, συγχρονισμού και κοινής χρήσης από οποιοδήποτε άλλο online πρόγραμμα περιήγησης στην αγορά σήμερα. Αυτό το καθιστά αρκετά μοναδικό τώρα που τα προγράμματα περιήγησης φαίνεται να είναι απλούστερα και λιγότερο εξελιγμένα.Έχουν ενσωματωθεί διάφορα εργαλεία, όπως το Adblock Plus και ένας ελεγκτής ασφαλών διευθύνσεων URL. Μεταξύ άλλων, υπάρχουν λειτουργίες λήψης οθόνης, νυχτερινή λειτουργία, σημειωματάριο, αριθμομηχανή και λειτουργία ανάγνωσης. Όταν εγκαταστήσετε το Maxthon Passport στα Windows 10, όπως σας ζητείται, εγγραφείτε για το Maxthon Pass.

Vivaldi

Το Vivaldi έχει συνεργαστεί με το DuckDuckGo για να ενεργοποιεί αυτόματα το εργαλείο αναζήτησης χωρίς επιτήρηση όταν βρίσκεστε σε λειτουργία απορρήτου. Στην πραγματικότητα, θα επιλέξετε αυτόν ανάμεσα σε πολλούς περιηγητές ιστού για την ευελιξία του. Ο βασικός λόγος είναι ότι θα μπορείτε να εξατομικεύσετε τις ρυθμίσεις σας με περισσότερους τρόπους από σχεδόν οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης. Η εγκατάσταση της έκδοσης των Windows 10 είναι θέμα δευτερολέπτων. Όταν το ανοίξετε για πρώτη φορά, θα σας υποδειχθεί πώς να εξατομικεύσετε τα πάντα. Ο συνδυασμός χρωμάτων (ανοιχτό ή σκούρο χρώμα), η θέση της γραμμής καρτελών (επάνω, στο πλάι, κάτω) και η εμφάνιση της αρχικής σελίδας είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που μπορούν να προσαρμοστούν.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το γράφημα ιστορικού διαδικτύου για να προσδιορίσετε πού ξοδεύετε το χρόνο σας. Ο χρωματικός συνδυασμός του Vivaldi ταιριάζει επίσης με τον ιστότοπο, επιτρέποντάς σας να εντοπίζετε γρήγορα την καρτέλα που αναζητάτε, αν έχετε ανοίξει πολλές καρτέλες. Για παράδειγμα, το Facebook εμφανίζεται με μπλε χρώμα, ενώ το BBC News αντιπροσωπεύεται με κόκκινο χρώμα.

Opera

Τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του Opera προέρχονται από το ενσωματωμένο VPN και το πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων. Αυτά τα χαρακτηριστικά του τνο διαφοροποιούν από τον ανταγωνισμό. Οι περισσότεροι άλλοι περιηγητές ιστού βασίζονται περισσότερο σε πρόσθετα, ακόμη και ο Firefox της Mozilla, γι’ αυτό και το Opera είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης ιστού των Windows 10. Αν τα παιχνίδια δεν είναι το δυνατό σας σημείο, ελέγξτε το Opera GX για Windows.

Δημιουργήστε όσους φακέλους και υποφακέλους θέλετε. Η Opera θα σας παρέχει μικρογραφίες αυτών των σελιδοδεικτών, τις οποίες μπορείτε να δείτε σε ένα πλέγμα. Αν κλείσετε κατά λάθος την τελευταία καρτέλα σας, μην ανησυχείτε – το Opera διαφέρει από τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο στο ότι δεν κλείνει όταν κλείνει ένα παράθυρο του προγράμματος περιήγησης.

Μπορείτε επίσης να καρφιτσώσετε τους ιστότοπους που επισκέπτεστε πιο συχνά στην αρχική σας οθόνη για να τους έχετε όλους σε ένα μέρος. Είναι πιο βολικό σε σχέση με το να ανοίγετε μια νέα καρτέλα στο Google Chrome για να δείτε τα αγαπημένα σας. Έτσι, με αυτή την πλαϊνή μπάρα γρήγορης πρόσβασης. Μπορείτε να έχετε έτοιμεςσυντομέυσεις όπως το WhatsApp, το Apple Music, το YouTube Music και άλλες αγαπημένες προσωπικές πηγές ειδήσεων.

Μπορείτε επίσης να διαβάστε το άρθρο μου Google My Business οδηγός.

Epic

Το Epic είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα περιήγησης ιστού που σας επιτρέπει να περιηγείστε ιδιωτικά και με ασφάλεια. Αποτρέπει την παρακολούθηση των δεδομένων σας από ενοχλητικούς ιστότοπους του διαδικτύου, επιτρέποντάς σας να απολαμβάνετε μια εξαιρετική εμπειρία περιήγησης. Έτσι, είναι ένα από τα καλύτερα προγράμματα περιήγησης για άτομα που θέλουν πλήρη ιδιωτικότητα κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο.


Το Epic εμποδίζει χιλιάδες ιχνηλάτες και widget να μην παρακολουθούν την περιήγησή σας και την αναζήτησή σας στο διαδίκτυο. Το Epic έχει κρυπτογραφημένη προτίμηση δεδομένων, οπότε όποτε είναι δυνατόν, το Epic σας συνδέει με ασφάλεια. Το Epic αποκλείει πάντα cookie τρίτου μέρους και στέλνει ένα σήμα “μην με παρακολουθείς” σε ιστότοπους. Αυτό σας εξοικονομεί χρόνο και επιτρέπει στο Epic να επιταχύνει την περιήγησή σας. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της χρήσης του προγράμματος περιήγησης Epic.


Το Epic είναι ένας περιηγητής ιστού HTML γρήγορης φόρτωσης. Έχει πολλές δυνατότητες προστασίας δεδομένων που διασφαλίζει το απόρρητο του χρήστη. Εμποδίζει χιλιάδες ανιχνευτές σε διαφημιστικά δίκτυα να παρακολουθούν τη συμπεριφορά των χρηστών στο Διαδίκτυο μέσω cookies ή άλλων μέσων.

Αν σας άρεσε το άρθρο μου The Battle of Browsers και αν το βρήκατε ενδιαφέρον αφήστε ένα σχόλιο.

Αν έχετε κάποιο ερώτημα που θέλετε για αυτό να σας απαντήσω παρακαλώ αφήστε το στα σχόλια. Επίσης για να βοηθήσετε την επιχείρηση σας τοπικά μπορείτε να διαβάσετε και το άρθρο μου για το 7 τακτικές digital marketing για την κορυφή!

Αν δεν διαθέτετε την γνώση ή δεν γνωρίζετε τι είναι το SEO ή ακόμη και την διάθεση να προωθήσετε την επιχείρηση σας με τεχνικές Social Media Marketing. Αποταθείτε σε ένα social media agency ή σε ένα σύμβουλο Digital Marketing για να σας βοηθήσει. Γιατί χωρίς ψηφιοποίηση & Digital Marketing δεν έχετε μέλλον!

Είμαι ο Georgios Kontos SEO Expert Greece & Digital Marketing Professional. Μπορώ να σας βοηθήσω να αναπτύξετε την επιχείρηση σας με επιτυχία! Παρέχω εξατομικευμένες υπηρεσίες Social Media Marketing & Expert SEO Services.

Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου μέσω της φόρμας χαρτογράφησης των αναγκών σας.

Πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το άρθρο;

Υποβολή αξιολόγησης

4 Σχόλια

 1. Συμφωνώ με όλες τις ιδέες που έχετε προσφέρει στην ανάρτησή σας.
  Είναι πολύ πειστικά και σίγουρα θα λειτουργήσουν.
  Ωστόσο, οι αναρτήσεις είναι πολύ σύντομες για αρχάριους.
  Μπορείτε να τα παρατείνετε λίγο από την επόμενη φορά;

  Ευχαριστώ για την ανάρτηση.

 2. Είστε πραγματικά ένας σωστός webmaster. Ο ρυθμός φόρτωσης ιστοσελίδας είναι απίστευτος.
  Αισθάνεται κάπως ότι κάνετε κάποιο μοναδικό κόλπο. Επίσης, τα περιεχόμενα είναι αριστουργηματικά. κάνατε μια υπέροχη δουλειά σε αυτό το θέμα!

 3. Εάν θέλετε να αναπτύξετε τις γνώσεις σας, συνεχίστε να επισκέπτεστε αυτόν τον ιστότοπο και να ενημερώνεστε με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που δημοσιεύονται εδώ.

 4. Βρήκατε έναν πολύ αστείο τρόπο να δείξετε τι σημαίνει μάρκετινγκ.
  Ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment