Digital Marketing NewsSocial Media Marketing ή κοινωνικά δίκτυα
5
(5)

Social Media Marketing

Η παρουσία μιας επιχείρησης στα Social Media ή κοινωνικά δίκτυα όπως λέγονται είναι καθοριστική για το μέλλον της. Η λογική της παρουσίας σας, θα πρέπει να εδράζετε σε μια σειρά από στόχους. Ξεκινήστε με το αυτονόητο δηλαδή την προσέγγιση των πελατών σας και κατανοήστε τι χρειάζονται. Στοχεύστε τους οργανικά και μέσω Ads και θα δείτε την κοινότητα της σελίδα σας να αυξάνετε.

Αφουγκραστείτε τις ανάγκες τους και δώστε τους κίνητρα να σας πουν την άποψη τους για το brand σας. Δημιουργείστε την ιδανική Buyer Persona σας, για να στοχεύσετε σωστά το κοινό σας. Ένα εργαλείο για το κάνετε είναι το make my persona. Το Social Media Marketing ή μάρκετινγκ στα κοινωνικά δίκτυα, δεν είναι απλή υπόθεση, χρειάζεστε στρατηγική, μεθοδολογία ακόμη και στο ποια ώρα θα δημοσιεύσετε το post ή το άρθρο σας. Μια σειρά από χρήσιμα εργαλεία θα βρείτε εδώ. Ακολουθήστε την εξής προσέγγιση:

Βρείτε τη ιδανική στρατηγική προσέγγισης στα Κοινωνικά Δίκτυα

Βρείτε σε τι αντιδρούν, ή αλληλοεπιδρούν οι πελάτες σας με την επιχείρηση σας. Αναλύστε την αγορά και ερευνήστε τον ανταγωνισμό, έτσι και με βάση τα στοιχεία και τα αποτελέσματα που θα βρείτε, θα σχεδιάσετε μια στρατηγική που θα οδηγήσει γρήγορα την εταιρεία σας, στην επίτευξη των στόχων της. Σίγουρα, κάποιοι θα ρωτήσετε είναι τόσο απλό; Ενώ κάποιοι άλλοι θα αναρωτηθείτε πως γίνετε στην πράξη αυτό.

Οι με πρώτοι θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ένα Social Media Marketing Agency για να αναλάβει την παρουσία της επιχείρησης σας στα Κοινωνικά Δίκτυα . Ενώ για του δεύτερους θα πρότεινα να παρακολουθήσουν κάποιο σεμινάριο Social Media Marketing διότι ήδη έχουν κατανοήσει και γνωρίζουν τι είναι αυτό. Στην πραγματικότητα αυτό που τους λείπει είναι ο τρόπος και αυτόν θα διδαχθούν σε ένα τέτοιο σεμινάριο. 

Δημιουργήστε περιεχόμενο με φωτογραφίες και βίντεο

Η παρουσία σας είναι πολύ σημαντική και για αυτό θα πρέπει όλα να το προσέχετε. Ας ξεκινήσουμε με τις φωτογραφίες και τα Video που πρέπει να δείχνουν επαγγελματικά. Θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε για την δημιουργία όμορφων μακετών στις κατάλληλες διαστάσεις το Crello. Κάνοντας χρήση αυτής της πλατφόρμας θα διαπιστώσετε πως έχει εύκολο interface ενώ είναι εύκολο και στην διαχείριση.

Εκεί θα βρείτε έτοιμες προτάσεις που μπορείτε να διαμορφώσετε πολύ εύκολα και να δείχνουν επαγγελματικές. Πολύ σημαντικό είναι οι μακέτες που θα δημιουργείτε να έχουν το σωστό μέγεθος. Η πλατφόρμα σας διευκολύνει και σε αυτό αφού σας δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε με βάση την πλατφόρμα. Σε κάθε περίπτωση η φωτογραφία είναι το πρώτο πράγμα που βλέπει ο μέσος χρήστης και μετά διαβάζει το copy το post δηλαδή.

Διαχειριστείτε σωστά με προγραμματισμό τις δημοσιεύσεις σας

Για την σωστή διαχείριση στα κοινωνικά δίκτυα και τον προγραμματισμό των post σας θα πρέπει να έχετε μια ένα εργαλείο social media management. Η πρόταση μου είναι να επιλέξετε ανάμεσα στις δημοφιλείς πλατφόρμες που θα σας καλύψουν απόλυτα. Μερικές από αυτές είναι το Hootsuite, το Buffer, το EveryPost  και πολλά άλλα. Προγραμματίστε τα post της εβδομάδος, επιλέξτε τα κατάλληλα hashtags και δώστε βάση στο content. Πείτε μια ιστορία για εσάς και την επίχείρηση σας. Η συμβουλή που θα σας δώσω σε αυτό έιναι, να γράψετε όχι από την δική σας σκοπιά. Αλλά τι θα ωφεληθούν εκείνοι από την εταιρεία σας. Δηλαδή η προσέγγιση σας θα πρέπει να έχει μια σειρά από προτερήματα που θα βοηθήσουν εκείνους (τους πελάτες σας). Εστιάστε σε όσα θα οφεληθούν εκείνοι.

The Content is the King και θα πρέπει να είναι τέλεια προσεγμένο τόσο όσον αφορά το μήκος του, όσο και στο περιεχόμενο του. Θα πρέπει να λέει μια ιστορία για την επιχείρηση μας ενός δεν θα πρέπει να απουσιάζει το call to action. Φροντίστε επίσης να μετρήσετε και να μάθετε την κατάλληλη ώρα της ημέρας που θα πρέπει να το δημοσιεύσετε. Χρησιμοποίηστε λέξεις-κλειδιά που θα χρησιμοποιήσουν οι χρήστες για να αναζητήσουν την επιχείρησή σου. Χρησιμοποίηστε ένα όμορφο γραφιστικό που να είναι ελκυστικό για το κοινό και να αποτυπώνει τον χαρακτήρα της εταιρείας.

Δημιουργήστε διαφημιστικές καμπάνιες

Είναι γεγονός πως ο συνδυασμός των ενεργειών αποφέρει καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι σαφές πως όταν επενδύετε χρήματα, αναμένετε αποτελέσματα. Ωστόσο όπως σας είπα θα πρέπει να τα συνδυάσετε το τερπνον μετά του οφελίμου δηλαδή.

Με αυτόν τον τρόπο θα  αυξήσετε το κοινό σας, την αναγνωρισιμότητα και φυσικά τις πωλήσεις σας. Έτσι θα μπορείτε πιο εύκολα να τον μελλοντικό σας πελάτη, ακριβώς τη στιγμή που σας χρειάζεται. Τέλος η διαφήμιση στα social media, σας δίνει απεριόριστες δυνατότητες αλληλεπίδρασης με νέους και υπάρχοντες πελάτες.

Επιπλέον θα σας έδινα την συμβουλή να κάνετε διάχυση σε ομάδες ιδίως στο Facebook. Έτσι θα δουν τις δημοσιεύσεις σας ακόμη περισσότεροι. Φροντίστε μόνο να μην το παρακάνετε γιατί τότε το Facebook θα σας μπλοκάρει.

Δημιουργήστε διαδραστικές ενέργειες 

Είναι γεγονός πως ο συνδυασμός των ενεργειών αποφέρει καλύτερο αποτέλεσμα. Αληθές είναι πως ο χρήστης έχει ανάγκη να ακούει και να βλέπει προτάσεις και ευκαιρίες για το οτιδήποτε. Μιλήστε του για την επιχείρηση σας και δώστε του ένα κίνητρο να αλληλοεπιδράσει. Μπορείτε να διαβάσετε και το άρθρο μου 7 τακτικές Digital Marketing για την κορυφή!

Κάντε μια προσφορά σε ένα προϊόν, ή μια κλήρωση, ή ένα δώρο. Αυτές οι ενέργειες προσελκύουν περισσότερους χρήστες και έτσι έχετε μεγαλύτερη απήχηση σε κοινό που δεν σας γνωρίζει. Μεσομακροπρόθεσμα το όφελος είναι μεγαλύτερο από όσο φαντάζεστε.

Πείτε την δική σας ιστορία 

Είναι γεγονός πως η δημιουργικότητα και η έμπνευση σίγουρα αποφέρουν καλύτερα αποτελέσματα. Διασφαλίσετε ότι το περιεχόμενό σας ανανεώνετε συνεχώς και είναι “παντός καιρού” και όχι επικεντρωμένο στην τρέχουσα περίοδο και στα γεγονότα αυτής.

Θα προσπαθείτε να τους προσεγγίζετε με διαφορετικούς τρόπους και κάθε φορά θα μετράτε τα αποτελέσματα. Όσες περισσότερες δοκιμές κάνετε τόσες περισσότερες πιθανότητες έχετε να φτάσετε στο τέλειο. Αν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Δοκιμάστε, αξιολογήστε και προσαρμόστε τη στρατηγική σας! 

Αν σας άρεσε το άρθρο μου και αν το βρήκατε ενδιαφέρον αφήστε ένα σχόλιο. Επίσης αν έχετε κάποιο ερώτημα που θέλετε για αυτό να σας απαντήσω παρακαλώ αφήστε το στα σχόλια. Εναλακτικά για να βοηθήσετε την επιχείρηση σας τοπικά μπορείτε να διαβάσετε και το άρθρο μου για το Google my Business οδηγός για το 2021.

Αν δεν διαθέτετε την γνώση ή ακόμη και την διάθεση να προωθήσετε την επιχείρηση σας στα κοινωνικά δίκτυα, με τεχνικές Social Media Marketing. Αποταθείτε σε ένα social media agency ή σε ένα σύμβουλο Digital Marketing για να σας βοηθήσει.

Είμαι ο Georgios Kontos SEO Expert Greece & Digital Marketing Professional. Μπορώ να σας βοηθήσω να αναπτύξετε την επιχείρηση σας με επιτυχία! Παρέχω εξατομικευμένες υπηρεσίες Social Media Marketing & Expert SEO Services.

Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου μέσω της φόρμας χαρτογράφησης των αναγκών σας.

Πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το άρθρο;

Υποβολή αξιολόγησης

9 Σχόλια

  1. Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες ήταν πολύ χρήσιμες:

  2. Πολύ ωραίο ιστολόγιο και η ανάρτηση σας κατατοπιστική. Σας ευχαριστώ συνεχίστε έτσι!

  3. Κύριε Κοντέ με βοηθήσατε πολύ να κατανοήσω την δομή και την χρήση των Social Media για την εταιρεία μου!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment