Digital Marketing NewsDigital Copywriter - Copywriting SEO πλήρης οδηγός - SEO copywriting
4.9
(8)

Πλήρης οδηγός SEO copywriting για SEO Friendly κείμενα

Αυτός είναι ένας πλήρης οδηγός για τη συγγραφή κειμένων seo copywriting, από Digital Copywriter, για SEO friendly περιεχόμενο. Θα σας βοηθήσω να κατανοήσετε το πώς μπορείτε να βελτιστοποιήσετε τη διαδικασία έρευνας λέξεων-κλειδιών. Θα περιγράψω τα στάδια συγγραφής που πρέπει να ακολουθηθούν. Η συγγραφή κειμένων SEO  copywriting είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης (SEO) και του μάρκετινγκ. Αν δεν γνωρίζεις τίποτα από αυτά που γράφω, ή σου φαίνονται εξωγήινοι όροι όπως Digital Marketing και SEO αναζήτησε SEO Copywriting services. Επίσης διάβασε τα άρθρα μου τι είναι το SEO και Digital Marketing τι είναι;

Τι ακριβώς κάνει ένας Copywriter ή Digital Copywriter;

Οι Copywriters ή Digital Copywriter, είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή ελκυστικού, σαφούς κειμένου για διαφορετικά διαφημιστικά κανάλια, όπως ιστότοπους, έντυπες διαφημίσεις και καταλόγους. Τα καθήκοντά τους περιλαμβάνουν έρευνα λέξεων -κλειδιών, παραγωγή ενδιαφέροντος γραπτού περιεχομένου και διόρθωση της εργασίας τους για ακρίβεια και ποιότητα.

Τι είναι το καλό SEO copywriting;

Το καλό copywriting είναι όταν δημιουργείτε στρατηγικά, βελτιστοποιείτε και δημοσιεύετε περιεχόμενο που ενισχύει την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας και καθοδηγεί τους πελάτες να κάνουν μετατροπές και να αγοράσουν από εσάς. Από το μάρκετινγκ μέσω email και τη διαφήμιση επί πληρωμή έως τις σελίδες προορισμού και τις αναρτήσεις ιστολογίου, απαιτείται εξαιρετική συγγραφή κειμένων σε όλες τις καμπάνιες μάρκετινγκ.

Τι θα μου προσφέρει το SEO copywriting;

Αν δεν ξέρετε τι κάνετε, μπορεί να είναι πρόκληση να κατατάξετε τον ιστότοπό σας στην πρώτη σελίδα της Google για ανταγωνιστικές λέξεις-κλειδιά (target keyword). Με αυτόν τον πλήρη οδηγό για τη συγγραφή κειμένων SEO friendly digital content. Θα σας βοηθήσω να βελτιστοποιήσετε τη διαδικασία έρευνας λέξεων-κλειδιών (search term) και θα επισημάνουμε τα στάδια της συγγραφικής διαδικασίας. Απαραίτητα για επιτυχημένο περιεχόμενο: φάση πριν από τη συγγραφή, φάση προσχεδίου και φάση μετά τη συγγραφή.

SEO friendly κείμενα

Πριν αρχίσετε να γράφετε το περιεχόμενό σας, είναι σημαντικό να προνοήσετε και να συνεργαστείτε με τον σωστό συνεργάτη. Το πρώτο βήμα είναι η δημιουργία μιας λίστας λέξεων-κλειδιών και φράσεων που περιγράφουν το θέμα. Προτιμήστε long tail keywords κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με ένα εργαλείο έρευνας λέξεων-κλειδιών SEO. Η συγγραφή ενός συναρπαστικού περιεχομένου seo content είναι τέχνη. Απαιτεί την προσεκτική εξέταση και χρήση λέξεων-κλειδιών, φράσεων που χαρακτηρίζουν καλύτερα το θέμα σας. Αυτές ανακαλύπτονται συνήθως με εργαλεία έρευνας λέξεων-κλειδιών.

Η προ-συγγραφική φάση seo writing περιλαμβάνει όλα όσα κάνετε πριν αρχίσετε να γράφετε. Συγκεντρώνετε ιδέες, συνδέετε έννοιες στο χαρτί ή σε χάρτες μυαλού, σκιαγραφείτε τον τρόπο οργάνωσης των πληροφοριών για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Όλα πρέπει να γίνουν με στρατηγική, αν πρόκειται να δημιουργήσουν αξία για το αναγνωστικό κοινό αντί να απομακρύνουν τους ανθρώπους. Από αυτό που θα μπορούσε να είναι σπουδαίο έργο, αν ακολουθούσε μόνο κάποιες απλές κατευθυντήριες γραμμές! Με αυτόν τον ολοκληρωμένο οδηγό, θα σε βοηθήσω να βελτιστοποιήσεις τη δημοσίευση του ιστολογίου σου για τον αλγόριθμο αναζήτησης της Google.

Προσχέδιο SEO copywriting

Αν θέλεις να μετατρέψεις το άρθρο σου από μια καλή ιδέα στο επόμενο καλύτερο ανάγνωσμα. Μη φοβάσαι να το διαγράψεΙς, ή, και να το ξαναγράψεΙς. Το πρώτο βήμα είναι η ολοκλήρωση της προγραφής writing copy και η σύνταξη του κειμένου σε μορφή περιγράμματος seo writing. Στη συνέχεια, αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε ότι έχει γραφτεί μέχρι στιγμής. Αυτό θα βοηθήσει να εντοπιστούν τυχόν λάθη που μπορεί να έχουν ξεφύγει από προηγούμενες επεξεργασίες. Λάθη κατά την επεξεργασία για το ύφος και το περιεχόμενο, καθώς και για τα γραμματικά λάθη κατά τη διάρκεια αυτής της τελικής φάσης της συγγραφής. Βεβαιωθείτε ότι οι προτάσεις είναι σαφείς, ομαδοποιώντας τις με συνδετικές λέξεις όπως “και”, “ή” κ.λπ. καθώς αυτές μπορούν να διατηρήσουν τη λογική ροή των ιδεών σε όλες τις παραγράφους (μην ξεχνάτε τη στίξη).

Ολοκλήρωση SEO friendly άρθρου

Το τελικό στάδιο της διαδικασίας στην κειμενογραφία είναι όταν ολοκληρώνετε το άρθρο σας. Σε αυτή τη φάση, θα πρέπει να αναλύσετε το κείμενο προκειμένου να είναι SEO Frienly και να έχει καλή αναγνωσιμότητα και ροή. Θα πρέπει επίσης να αναζητάτε τυπογραφικά ή γραμματικά λάθη στο κείμενο. Αυτά μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται το περιεχόμενό σας!

Τέλος, ήρθε η ώρα να επιλέξετε για το άρθρο σας, έναν τίτλο που τραβάει την προσοχή. Δώστε έμφαση κυρίως στην μετα-περιγραφή που περιέχει λέξεις-κλειδιά από την πρώτη πρόταση της εισαγωγικής παραγράφου του άρθρου σας. Με αυτόν τον τρόπο η Google ξέρει σε τι είδους άρθρο οδηγείτε ο χρήστης πριν κάνει κλικ σε ένα από τα άρθρα μας. Επειδή έχουμε φροντίσει να ξέρει ακριβώς τι περιλαμβάνει το άρθρο μας! Στη συνέχεια, δοκιμάστε να προσθέσετε μερικές φωτογραφίες ανάλογα με το σημείο που βρίσκονται στην ανάρτηση του ιστολογίου.

Αποτελεσματικό 

Georgios Kontos SEO Expert ως copywriter σου προτείνω να απευθύνεσαι στον ενικό, προσπάθησε να είσαι φιλικός και προσιτός. Αυτό θα κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται άνετα διαβάζοντας το περιεχόμενό σας, το οποίο είναι φυσικά ο στόχος! Όσο πιο προσιτά μπορείτε να κάνετε τα γραπτά σας τόσο το καλύτερο. Οι άνθρωποι θα είναι πιο πρόθυμοι να το διαβάσουν αν τους προσελκύει ένας φιλικός τόνος. Αν διαπιστώσουν ότι το κείμενο ρέει αρκετά εύκολα τότε θα μείνουν προσηλωμένοι σε αυτό! 

Περιεχόμενο

Χρησιμοποιώντας τεχνικές seo copywriting, η Google μπορεί να καταλάβει ποια άρθρα επισκέπτεστε στο διαδίκτυο πριν καν κάνετε κλικ. Η Google γνωρίζει ότι ο ιστότοπός μας είναι ο καλύτερος επειδή καταλαβαίνει τι έχουμε γράψει σε κάθε σελίδα. Η Google το έχει μάθει αυτό μέσω του copywriting, δηλαδή γράφοντας με τέτοιο τρόπο ώστε ο αναγνώστης να έχει μεγαλύτερη διάθεση να διαβάσει το άρθρο σας!

Εικόνες

Στη συνέχεια, δοκιμάστε να προσθέσετε μερικές φωτογραφίες. Μια ανάρτηση σε ιστολόγιο για ένα εστιατόριο στη Αθήνα θα πρέπει να αναφέρει τη γειτονιά στην οποία βρίσκεται. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να προσθέσετε μερικές φωτογραφίες από το ίδιο εστιατόριο! Αυτό θα δώσει στους αναγνώστες σας μια άλλη αίσθηση του τι μπορούν να περιμένουν όταν φτάσουν σε αυτό το κατάστημα.

Διόρθωση και επιμέλεια κειμενογραφίας

Τέλος, αφού γράψουμε όλες αυτές τις προτάσεις πρέπει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να βεβαιωθούμε ότι όλα έχουν διορθωθεί πριν τα δημοσιεύσουμε στο blog μας για να τα δει ο κόσμος! Θέλουμε επίσης να επεξεργαστούμε τυχόν τυπογραφικά λάθη ή σφάλματα, ώστε οι άνθρωποι να ξέρουν ότι νοιαζόμαστε αρκετά γι’ αυτούς που διαβάζουν το περιεχόμενό μας writing copy. Χωρίς να επεξεργαστούμε τίποτα δεν υπάρχει περίπτωση να το διαβάσει κανείς, γιατί ποιος θέλει να διαβάσει κάτι με λάθη. Σίγουρα όχι εγώ και κανένας ειδικός που παρέχει SEO Expert Greece ή SEO Copywriting services!

Λυπηρό αλλά αληθινό, οι περισσότεροι κειμενογράφοι δεν έχουν μεγάλη εμπειρία.

Το seo copywriting είναι μια συνεχής διαδικασία αυτό-βελτίωσης στην κειμενογραφία και εφαρμόζετε από copywriter. Όλοι το έχουμε κάνει κατά καιρούς. Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μας ως κειμενογράφοι αφορά την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι διαβάζουν στο διαδίκτυο. Εδώ πρέπει να προσέξετε 3 στάδια:

Το πρώτο στάδιο είναι η έρευνα λέξεων-κλειδιών

Σε αυτό το σημείο target keyword, αποτυγχάνουν και οι περισσότεροι bloggers! Δεν γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι αυτό το βήμα. Διότι αν οι λέξεις-κλειδιά σας target keyword, δεν είναι σχετικές, τότε κανείς δεν θα βρει ποτέ τον ιστότοπό σας όταν αναζητά πληροφορίες που σχετίζονται με αυτά τα θέματα στο διαδίκτυο. Θα μπορούσατε να έχετε την καλύτερη ανάρτηση του κόσμου στο ιστολόγιο σας. Αν δεν περιλαμβάνει τις σωστές λέξεις-κλειδιά τότε κανείς δεν θα ξέρει ότι υπάρχει αυτό το άρθρο.

Αυτό το πρώτο βήμα στη συγγραφή κειμένων digital content, για κάθε Digital Copywriter, που παρέχει εξατομικευμένες SEO Copywriting services. Έχει να κάνει με τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με το θέμα που σας ενδιαφέρει περισσότερο search intents! Μη φοβηθείτε να επανεξετάσετε μια παλιά ανάρτηση στο ιστολόγιο, αν υπάρχει νέο υλικό – απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν βλάπτει την κατάταξη SEO σας. Το κοινό σας θεωρεί εξ ορισμού παρωχημένο κάθε περιεχόμενο που έχει αναρτηθεί πριν από 12 μήνες!

Το δεύτερο στάδιο

Περιλαμβάνει την οργάνωση ουσιαστικά τις σκέψεις και τις ιδέες σας. Αυτό είναι το στάδιο του καταιγισμού ιδεών, όπου προσπαθείτε να βρείτε τι είναι αυτό που θέλετε να πείτε στην ανάρτηση του ιστολογίου σας. Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον χρόνο για να αποφασίσετε ποια μορφή θα λειτουργήσει καλύτερα για να μοιραστείτε αυτές τις ιδέες με άλλους: βίντεο, άρθρο ή infographic. Δώστε έμφαση στο seo friendly κείμενο και στις λέξεις κλειδιά.

Το τρίτο στάδιο της διαδικασίας κειμενογραφίας 

Περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός περιγράμματος για την ανάρτηση στο ιστολόγιό σας. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να αναλύσετε κάθε σημαντικό σημείο που θέλετε να αναφέρετε και να αποφασίσετε μια λογική σειρά με την οποία θα αναφερθούν αυτά τα σημεία. Το περίγραμμά σας μπορεί επίσης να απαριθμεί τυχόν υποστηρικτικό υλικό ή πηγές που είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση του άρθρου (π.χ. αποσπάσματα, εικόνες).

Εδώ είναι το σημείο όπου θα γράψετε όλα αυτά τα bullet points! Είναι σημαντικό να μην παραλείπετε αυτό το βήμα, επειδή βοηθάει να διατηρηθούν όλα οργανωμένα και διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχουν κενά στη λογική αν κάποιος διάβαζε τη δημοσίευσή σας. Φυσικά μπορείτε να εμπιστευτείτε τις νέες τεχνολογίες copywriting. Ως Digital Copywriter σας προτείνω το Jarvis.ai που γράφει για εσάς σχεδόν τα πάντα. SEO friengly άρθρα, τίτλοι για social, κείμενα για το youtube και πάρα πολλά άλλα. Είναι ένα σύγχρονο εργαλείο για το Digital Marketing

Αν σας άρεσε το άρθρο μου μπορείτε να διαβάσετε επίσης τις 8 πρακτικές SEO για το 2021.

Είμαι ο Georgios Kontos – Σύμβουλος Digital Marketing & SEO & Digital Copywriter και μπορώ να σας βοηθήσω με SEO Copywriting services να αναπτύξετε την επιχείρηση σας με επιτυχία! Παρέχω εξατομικευμένες υπηρεσίες Experts SEO Services και SEO Copywriting services προκειμένου να αυξήσετε την οργανική επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας.

Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου μέσω της φόρμας χαρτογράφησης των αναγκών σας.

Κάντε κλικ στην εικόνα και καλέστε με για δωρεάν ραντεβού: SEO copywriting

Πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το άρθρο;

Υποβολή αξιολόγησης

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment