Digital Marketing NewsGoogle EAT & SEO | SERPs | Georgios Kontos
4.9
(8)

Google EAT & SEO

Η ποιότητα  περιεχομένου είναι ή άμεσα ορατή για τα μάτια του χρήστη, οπότε όταν θέλουμε να δημιουργήσουμε ποιοτικό περιεχόμενο, ποιον πρέπει να εντυπωσιάσουμε; Φυσικά τον επισκέπτη της ιστοσελίδας μας. Καταρχάς όσοι δεν το γνωρίζετε διαβάστε πρώτα το άρθρο μου τι είναι SEO. Για τους Copywriters και τους SEO Experts, η απάντηση είναι το κοινό μας και η Google. Έτσι μαθαίνουμε τι πιστεύει το κοινό μας αλληλεπιδρώντας με το περιεχόμενο του ιστοτόπου μας. Ώμος είμαστε τυχεροί γιατί η Google, μας δίνει απευθείας τις απαντήσεις. Γιατί αξιολογούν την ποιότητα του περιεχομένου EAT & SEO μέσω του αρκτικόλεξου EAT ή Expertise, Authoritativeness και Trustworthiness. Έτσι κατατάσσονται οι ιστοσελίδες χαμηλά ή ψηλά στα SERPs. Διαβάστε και αυτό διότι το SEΟ εφαρμόζεται στα πλαίσια μιας Digital Marketing στρατηγικής.

Η Google αξιολογεί το EAT & SEO με μια ομάδα ποιοτικών δεικτών (QR). Αυτοί ελέγχουν την ακρίβεια του αλγορίθμου αναζήτησης εκτελώντας με μη αυτόματο τρόπο τις ίδιες αναζητήσεις Google που κάνουν οι απλοί άνθρωποι κάθε μέρα. Τα QR δίνουν μια λίστα αναζητήσεων για εκτέλεση, όπως “πόσο κοστίζει ένα iPhone;”. Έχουν εντολή να ελέγχουν ξανά την ποιότητα των ιστότοπων που έχουν υψηλή κατάταξη για αυτές τις αναζητήσεις.

Αυτό γίνετε σύμφωνα με τις Οδηγίες αξιολόγησης της ποιότητας αναζήτησης της Google, συμπεριλαμβανομένου του πόσο καλά τηρούν τις αρχές του EAT & SEO. Τα αποτελέσματα μεταφέρονται στον αλγόριθμο, οπότε κάνει καλύτερα την κατάταξη των αποτελεσμάτων αναζήτησης υψηλής ποιότητας.

Κατά τη δημιουργία διαδικτυακού περιεχομένου, θα πρέπει πάντα να προσπαθείτε να αποδείξετε τις αρχές του EAT. Για να καταστήσετε όσο το δυνατόν πιο εύκολο για την Google και τους αναγνώστες σας ότι το περιεχόμενό σας παρέχει πολύτιμες και υψηλής ποιότητας πληροφορίες για τους χρήστες. Επειδή το περιεχόμενο είναι ο Βασιλιάς θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα βέλτιστες πρακτικές SEO.

Τι είναι το EAT;

Το EAT αποτελείται από τρεις αρχές που χρησιμοποιεί η Google για να αξιολογήσει εάν ένα κομμάτι περιεχομένου είναι υψηλής ποιότητας.

Αυτές οι τρεις αρχές είναι:

Εμπειρογνωμοσύνη: Ο συγγραφέας του περιεχομένου θα πρέπει να είναι ειδικός στο θέμα. Το τι σημαίνει “τεχνογνωσία” διαφέρει ανάλογα με το περιεχόμενο.

Εάν για παράδειγμα το άρθρο παρέχει ιατρική συμβουλή. Τότε η εμπειρογνωμοσύνη μπορεί να είναι πτυχίο στην ιατρική, αλλά εάν εξετάζετε εταιρίες όπως η Adidas. Σε αυτή την περίπτωση αρκεί η άμεση εμπειρία ζωής του κάθε αγοραστή, η κριτική του για τα παπούτσια, τα ρούχα κλπ.


Αυθεντικότητα: Ο συγγραφέας και ο ιστότοπος πρέπει να έχουν καλή φήμη σε αυτόν τον κλάδο ή τον τομέα. Η αυθεντικότητα θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο συγγραφέας ή η δημοσίευση έχει κερδίσει βραβεία. Επίσης μπορεί να σημαίνει ότι είναι πολύ γνωστοί στον κλάδο τους ή ότι η συγκεκριμένη σελίδα έχει λάβει πολλά backlinks από άλλες αρχές σε αυτόν τον τομέα.


Αξιοπιστία: Θα πρέπει να υπάρχει απόδειξη. Απόδειξη ότι μπορούμε να εμπιστευτούμε τον συγγραφέα, την ιστοσελίδα και τον ιστότοπο για να μας δώσουν ακριβές και χρήσιμο περιεχόμενο.

Οι δείκτες ποιότητας εξετάζουν την αξιοπιστία, εξετάζοντας τον ιστότοπο στο σύνολό του, εστιάζοντας στην εύρεση πολιτικών απορρήτου, πολιτικών σύνταξης και ενημερώσεων ασφαλείας.

Εξετάζουν επίσης το πραγματικό περιεχόμενο.

Υπάρχουν αναφορές για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας;

Υπάρχουν προφανή πραγματικά σφάλματα;

Η ιστοσελίδα έχει ορθογραφικά λάθη;

Παραπλανητικούς τίτλους;

Η οποιαδήποτε άλλα οπτικά στοιχεία που θα μπορούσαν να κάνουν τους ανθρώπους να αμφιβάλλουν για την αξιοπιστία του περιεχομένου;

Όλα αυτά συμβάλλουν στην αξιοπιστία του ιστοτόπου.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα QR δεν επηρεάζουν άμεσα την κατάταξη των μηχανών αναζήτησης. Αντί αυτού, οι σημειώσεις τους, στο EAT για κάθε ιστότοπο που ελέγχουν χρησιμοποιούνται, για να βοηθήσουν στην εκπαίδευση του αλγορίθμου της Google. Έτσι ώστε να δίνει προτεραιότητα σε ιστοσελίδες που αποτελούν παράδειγμα αυτών των αρχών. Οι ακριβείς μετρήσεις που χρησιμοποιούν οι αλγόριθμοι αναζήτησης για τον προσδιορισμό του EAT δεν είναι γνωστές.

Ωστόσο γνωρίζουμε ότι οι αλγόριθμοι της Google: “εστιάζουν σε μετρήσιμα σήματα που συσχετίζονται με το πώς οι χρήστες και άλλοι ιστότοποι εκτιμούν την τεχνογνωσία, την αξιοπιστία ή την εγκυρότητα μιας ιστοσελίδας στα θέματα που καλύπτει”.

Αντί να ανησυχείτε για τη μεγιστοποίηση των σημάτων EAT, η καλύτερη συμβουλή που δίνει η Google είναι να δημιουργήσετε απλώς περιεχόμενο. Που αποδεικνύει αυτές τις ιδιότητες στο μέγιστο των δυνατοτήτων σας.

Εάν οι άνθρωποι διαβάζουν το περιεχόμενό σας και πιστεύουν ότι έχετε εξειδίκευση, εγκυρότητα και αξιοπιστία, τότε, σύμφωνα με την Google θα πρέπει:

«να συμβάλει στην ευθυγράμμιση του εννοιολογικά, με τα διαφορετικά σήματα που χρησιμοποιούν τα αυτοματοποιημένα συστήματά τους για την κατάταξη περιεχομένου».

EAT και Περιεχόμενο “Your Money or Your Life” (YMYL)

Παρόλο που το EAT πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τη δημιουργία το σύνολο του περιεχομένου. Τα πρότυπα QRs είναι σελίδες αξιολόγησης και μπορεί να διαφέρουν πολύ ανάλογα με το τι περιλαμβάνει το περιεχόμενό σας.

Για τις αναρτήσεις ιστολογίου σχετικά με τον αγαπημένο σας τρόπο παρασκευής συνταγών, η Google θα είναι αρκετά επιεικής όταν πρόκειται για το EAT. Όμως, για περιεχόμενο που μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη ζωή σας, που ονομάζεται επίσης περιεχόμενο YMYL, η Google θα πρέπει να δει αποδείξεις για την εξειδίκευση, την γνώση και την αξιοπιστία σας προτού κατατάξει το περιεχόμενό σας σε υψηλό επίπεδο.

Εάν δεν είστε σίγουροι τι είδους ιστότοπους κατηγοριοποιεί η Google ως YMYL, η Google μας δίνει έναν χρήσιμο ορισμό. Δείτε το .pdf της Googel ιστότοποι YMYL.

Η Google λέει πως αφορά:

«Ιστοσελίδες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να επηρεάσουν τη μελλοντική ευτυχία, την υγεία, την οικονομική σταθερότητα ή την ασφάλεια ενός ατόμου».

Η Google παρέχει επίσης συγκεκριμένα παραδείγματα αυτών των ειδών ιστότοπων στην ενότητα 2.3 των Οδηγιών αξιολόγησης ποιότητας αναζήτησης που επισυνάπτω και παραπάνω.

Εάν ο ιστότοπος της εταιρείας σας, δεν εμπίπτει σε καμία από αυτές τις κατηγορίες, δεν σημαίνει ότι το EAT δεν ισχύει για εσάς. Η Google λέει ότι το EAT ισχύει για οποιονδήποτε ιστότοπο ανιχνεύει, συμπεριλαμβανομένων: ιστολογίων μόδας, ιστοτόπων κουτσομπολιού, φόρουμ και ιστότοπων σάτιρας.

Εάν η σελίδα σας εμπίπτει σε θέμα YMYL, πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό που δημοσιεύετε. Βεβαιωθείτε ότι όλα αυτά που περιγράφεται και στα οποία αναφέρεστε είναι ακριβή, αληθή και περιγράφονται σωστά. Πιθανόν έτσι θα πρέπει να λάβετε μέτρα για να αποδείξετε την εξουσία και την εξειδίκευση των συγγραφέων, copywriters κλπ. που γράφουν το περιεχόμενό σας.

Ιδιότητες των υψηλών σελίδων EAT

Ένα από τα καλύτερα πράγματα σχετικά με τις Οδηγίες αξιολόγησης της ποιότητας αναζήτησης της Google. Είναι ότι παρέχουν συγκεκριμένα παραδείγματα ιστότοπων με υψηλό EAT. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα παραδείγματα, για να ανασχεδιάσουμε ποιες συγκεκριμένες ιδιότητες, που αναζητά η Google και έχουν υψηλό EAT. Συγκεντρώνουν, υψηλές βαθμολογίες EAT σε ιστότοπους που είναι καλοί σε τρεις κύριους τομείς: φήμη, εμπειρία χρήστη και αυτο-αναφορά.

Υψηλή φήμη

Η φήμη σας στο διαδίκτυο έχει σημασία. Η Google το λέει αυτό όταν, στις οδηγίες της, αναφέρετε συγκεκριμένα σε αυτό το άρθρο από την Wall Street Journal. Χαρακτηρίζοντας το ότι έχει υψηλό EAT. Για να δούμε γιατί συμβαίνει αυτό. Οι συγγραφείς είναι γνωστοί, το περιεχόμενο είναι σαφώς αναλυτικό και η ίδια η εφημερίδα έχει κερδίσει 37 βραβεία Pulitzer!

Η Google παραθέτει επίσης αυτό το άρθρο από το Snopes ότι διαθέτει υψηλό EAT. Παρά το γεγονός ότι το Snopes δεν είναι εφημερίδα, η Google λέει ότι εξακολουθεί να έχει υψηλό EAT επειδή:

«Οι χρήστες μπορούν να εμπιστευτούν τις πληροφορίες αυτής της σελίδας λόγω της θετικής φήμης του ιστότοπου και του υψηλού επιπέδου εμπειρογνωμοσύνης για την απομάκρυνση ιστοριών αυτού του τύπου».

Καλή εμπειρία χρήστη

Αυτή η σελίδα από τον ιστότοπο γάμου The Knot, δεν είναι ένα ενημερωτικό portal, η blog, αλλά η Google της δίνει υψηλό EAT. Επειδή προσφέρει μια εντυπωσιακή εμπειρία χρήστη που δεν συναντάται συχνά σε άλλους ιστότοπους. Όπως σημειώνει η Google, το Knot διαθέτει:

«πληθώρα εικόνων, καθώς και επιλογές για προβολή ανά εύρος τιμών, στυλ κλπ. Όλα αυτά βοηθούν τους αναγνώστες να δουν ότι αυτό το περιεχόμενο είναι υψηλότερης ποιότητας από τους περισσότερους άλλους ιστότοπους».

Ιδιότητες των χαμηλών σελίδων EAT

Το χαμηλό σε ΕΑΤ φαγητό, βρίσκεται χαμηλά για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορεί να εξακριβωθεί εύκολα το ποια είναι η καλύτερη συνταγή για τον χρήστη. Κάποια παραδείγματα που μας δίνει η Google μολονότι φαίνονται ικανοποιητικά, από την άλλη δεν δικαιολογούν την θέση τους με κάποιο τρόπο. Μάλιστα αυτοί οι ιστότοποι δεν πληρούν τα πρότυπα EAT με κάποιους άλλους τρόπους που να μπορούμε να προσδιορίσουμε. Εξετάζοντας τα παραδείγματα της Google για χαμηλό περιεχόμενο EAT, διαπίστωσα ότι η πλειοψηφία έδειξε ότι είναι αντιεπαγγελματικοί, στερούνται εμπειρογνωμοσύνης και επιτρέπουν την αχαλίνωτη ανακρίβεια. Αυτός είναι και ο λόγος που βρίσκονται στις τελευταίες σελίδες των SERPs.

Διαβάστε επίσης: Google My Business οδηγός,

Αντιεπαγγελματικός

Αυτό το άρθρο από μια δημοσίευση που ονομάζεται Headlines & Global News αναφέρεται να έχει χαμηλό EAT. Αυτό συμβαίνει επειδή η γραφή είναι μη επαγγελματική και έχει γραμματικά λάθη. Φαίνεται επίσης να παραφράζεται από έναν διαφορετικό ιστότοπο αλλά με λανθασμένα γεγονότα και αριθμούς. Τίποτα από όλα αυτά δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στην ποιότητα της γραφής ή στις πληροφορίες που δημοσιεύονται εκεί, όλα αυτά βλάπτουν την κατάταξη και το επίπεδο EAT.

Για παρόμοιους λόγους, η Google λέει ότι αυτό το άρθρο έχει χαμηλό EAT επειδή είναι γεμάτο τυπογραφικά λάθη, είναι ανακριβές και χωρίς νόημα. Όταν οι συγγραφείς δεν μπορούν να ασχοληθούν ούτε κατ’ ελάχιστο για τον έλεγχο του περιεχομένου που δημοσιεύουν και την ορθογραφία. Τότε υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα η Google να θέλει να παρουσιάσει στους χρήστες της αυτό το περιεχόμενο στα SERPs.

Χωρίς Τεχνογνωσία

Η Google θέλει να δει ότι η σελίδα σας προσφέρει πραγματική εμπειρία χρήστη και υψηλή θέση στα SERPs. Για παράδειγμα, εδώ είναι ένα άρθρο YMYL σχετικά με οικονομικές συμβουλές που έχουν χαμηλό EAT.  Σύμφωνα με τις οδηγίες της Google, έχει χαμηλό EAT επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οι συγγραφείς έχουν εμπειρία σε αυτόν τον τομέα.

Ένα άλλο παράδειγμα έλλειψης εμπειρογνωμοσύνης στην YMYL προέρχεται από αυτό το άρθρο. Αφορά θέμα σχετικά με τη γρίπη, η οποία επίσης βαθμολογείται με χαμηλή EAT επειδή η συγγραφέας δεν έχει αποδείξει ότι είναι γιατρός. Είναι πιθανό να είναι γιατρός, αλλά σύμφωνα με την Google, δεν υπάρχουν προφανή στοιχεία για αυτό ως απόδειξη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ολόκληρο το περιεχόμενο να καταχωρηθεί με χαμηλό EAT.

Αποδεικτικά Ανακριβές

Αυτό το άρθρο από έναν οργανισμό ειδήσεων ισχυρίζεται ότι η Miley Cyrus είναι νεκρή. Αυτό έχει χαμηλό EAT επειδή είναι προφανώς αναληθές αυτός είναι ένας λόγος που βρίσκεται χαμηλά στα SERPs. Επίσης, δεν υπάρχει συγκεκριμένος συγγραφέας. Επίσης δεν υπάρχουν αναφερόμενες πηγές και υπάρχουν πολύ λίγες πληροφορίες σχετικά με τον οργανισμό ειδήσεων που δημοσίευσε το περιεχόμενο.

Ομοίως, η Google παραθέτει αυτό το άρθρο ως χαμηλού EAT, που ισχυρίζεται ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα απαγόρευσε τον όρκο πίστης. Σε αυτό το άρθρο, δεν υπάρχουν εξωτερικές παραπομπές. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος να επαληθεύσετε ότι αυτό που λέγεται είναι αλήθεια. Επιπλέον, ο ιστότοπος στο σύνολό του προσπαθεί να εμφανίζεται ως ABC News, ενώ προφανώς δεν είναι. Αυτές οι αναξιόπιστες πρακτικές στέλνουν αρνητικά σήματα στην Google και πρέπει να αποφεύγονται όταν γράφετε περιεχόμενο για την ιστοσελίδα σας. Μπορεί μάλιστα να σας οδηγήσουν στα τελευταία αποτελέσματα των SERPs.

Αν σας αρέσει το EAT & SEO διαβάστε: τι είναι Digital Marketing & πως θα βοηθήσει την επιχείρηση μου;

Πώς να βελτιώσετε το EAT στον ιστότοπό σας

Η βελτίωση του EAT & SEO δεν είναι το μόνο που μπορείτε να κάνετε. Χρειάζεται μια σειρά από βήματα που αποσκοπούν στην αύξηση της ποιότητας αυτού που δημοσιεύετε και του ιστότοπού σας στο σύνολό του. Τα βήματα που έχουμε συμπεριλάβει εδώ αφορούν στο να κάνετε ό, τι μπορείτε για να κάνετε τον ιστότοπό σας όσο το δυνατόν πιο πολύτιμο για τους αναζητητές. Η κατάταξη μιας ιστοσελίδας για συγκεκριμένα keywords στα κορυφαία αποτελέσματα των SERPs, δεν είναι εύκολη υπόθεση.

1. Βελτιστοποιήστε τις Σελίδες Σχετικά με εσάς και Συγγραφείς

Οι σελίδες About και Author είναι εξαιρετικά σημαντικές για το EAT & SEO, επειδή βοηθούν τους αναγνώστες και την Google να κατανοήσουν ποια είναι η εμπειρία και η γνώση σας για αυτό το θέμα.

Αυτές οι σελίδες θα πρέπει να εξηγούν γιατί η εταιρεία ή ο ιστότοπός σας είναι ειδικός στον κλάδο σας και γιατί οι συγγραφείς που γράφουν περιεχόμενο είναι ειδικοί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καταχωρίσει τυχόν βραβεία και επαίνους του κλάδου που έχετε κερδίσει. Χρήσιμο είναι επίσης να συνδεθείτε με σχετικά κανάλια κοινωνικών μέσων ενημέρωσης τόσο για την εταιρεία σας όσο και για τους συγγραφείς που γράφουν για εσάς.

2. Εξετάστε τους συγγραφείς σας και κάντε συνεντεύξεις ΜΜΕ

Με την εξειδίκευση και την εξουσία να αποτελούν τα δύο τρίτα του EAT & SEO, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη τους συντάκτες του περιεχομένου σας. Εάν απλοί συντάκτες γράφουν όλο το περιεχόμενο του ιστολογίου, η Google πιθανότατα δεν θα τους δει ως ειδικούς. Οι ειδικοί στην εταιρεία σας είναι οι άνθρωποι της ηγετικής σας ομάδας ή οι άνθρωποι που έχουν εργαστεί στη βιομηχανία για την οποία δημοσιεύετε περιεχόμενο και μάλιστα για κάποιο σημαντικό χρονικό διάστημα.

Αν δυσκολεύεστε να κάνετε αυτούς τους ανθρώπους να γράψουν περιεχόμενο ιστολογίου για εσάς, σκεφτείτε να κάνετε μια συνέντευξη. Δοκιμάστε να δημιουργήσετε περιεχόμενο βασισμένο σε συνεντεύξεις ειδικών θεμάτων (ΜΜΕ), είτε με τους ειδικούς της ομάδας σας είτε να κοιτάξετε αλλού και να μιλήσετε με σημαντικά πρόσωπα του κλάδου σας.

3. Κατάργηση περιεχομένου χαμηλής ποιότητας

Μερικά κομμάτια περιεχομένου χαμηλής ποιότητας μπορούν να οδηγήσουν ολόκληρο τον ιστότοπό σας προς τα τελευταία αποτελέσματα των SERPs. Εάν η εταιρεία σας γράφει και δημοσιεύει περιεχόμενο εδώ και χρόνια, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να έχουν δημοσιευτεί μερικά κομμάτια περιεχομένου που βλάπτουν το SEO σας. Όταν πρόκειται για το EAT & SEO, τα περισσότερα δεν είναι πάντα καλά κομμάτια περιεχομένου. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να βρείτε τις σελίδες χαμηλής ποιότητας και:

  • Αφαιρέστε τα : Δεν είναι μια εύκολη διαδικασία ειδικά για κάτι για το οποίο δουλέψατε σκληρά, αλλά αν σας δημιουργεί πρόβλημα; Απλώς απαλλαγείτε από αυτό.
  • Ανανεώστε τα : Τα άρθρα με το πέρασμα του χρόνου γερνούν και ορισμένα που ήταν καλά εκείνη την εποχή δεν είναι πλέον ενημερωμένα. Για αυτά, απλώς δώστε τους μια ανανέωση περιεχομένου προσθέτοντας νέα παραδείγματα. Ενημερώστε τις πληροφορίες και προσθέστε νέες ενότητες για να δείτε αν μπορείτε να τα κατατάξετε ξανά ψηλά στα SERPs.
  • Επαναπροσδιορίστε τα : Κάποιο περιεχόμενο πια δεν είναι ούτε ακριβές, ούτε αληθές, γενικά δεν στέκεται από μόνο του. Για αυτό το περιεχόμενο, δείτε αν μπορείτε να το προσθέσετε σε άλλες σελίδες. Ίσως έτσι να κάνετε αυτές τις σελίδες πιο ολοκληρωμένες. Η μπορεί απλώς να τους βοηθήσετε να καταταχθούν καλύτερα.

Εάν δεν είστε βέβαιοι εάν το περιεχόμενό σας αξίζει να διατηρηθεί, ρίξτε μια ματιά στις μετρήσεις αναζήτησης και την πρόθεση αναζήτησης της λέξης-κλειδιού στόχου. Αν αυτή η λέξη-κλειδί αναζητήσεις και οι χρήστες την αναζητούν. Τότε σκεφτείτε σε παρόμοιες σελίδες να κάνετε αλλαγή ώστε να βελτιώσετε την θέση στην κατάταξη στα SERPs. Εάν όχι, ίσως είναι καλύτερο να περιορίσετε τις απώλειές σας και να εστιάσετε τον χρόνο σας αλλού.

4. Γίνετε γνωστό Brand

Η καθιέρωση φήμης δεν συμβαίνει μαγικά από τη μια μέρα στην άλλη. Από την άλλη αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αρχίσετε να την αναπτύσσετε. Στόχος θα πρέπει να είναι να γίνετε  ειδικός στον τομέα σας. Προχωρήστε σε συγκεκριμένα βήματα. Καλλιεργείστε την φήμη σας και το όνομα της επιχείρησής σας. Προσπαθείστε να γίνετε ηγέτης στον κλάδο σας. Έναν ηγέτη που ακολουθούν όλοι οι άλλοι για να είναι ενημερωμένοι.

Για να χτίσετε τη φήμη και τον ιστότοπό σας:

  • Δημιουργήστε μοναδικό περιεχόμενο με κομμάτια πρωτότυπα που θα ηγηθείτε της βιομηχανίας σας
  • Διαμοιράστε όλο αυτό το περιεχόμενο που έχει σχέση με τον κλάδο σας στα κοινωνικά μέσα
  • Δημιουργήστε ένα ενημερωτικό δελτίο της βιομηχανίας σας ή μπορείτε να δημιουργήσετε ένα διαγωνισμό ή μια πρωτότυπη έρευνα

Ο τελικός στόχος είναι να κάνετε τους ανθρώπους να σκέφτονται εσάς και την επιχείρησή σας. Αυτό θα συμβαίνει κάθε φορά που χρειάζονται απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικά με το αντικείμενο σας. Ως μπόνους, καθώς εσείς και ο ιστότοπός σας γίνονται πιο γνωστοί, θα αναπτύξετε πιο ποιοτικό προφίλ Backlinks για τον ιστότοπο σας. Αυτό θα γίνει γιατί οι χρήστες θα αναφέρουν τις δημοσιεύσεις σας ως απόδειξη για τις δικές τους αξιώσεις. Τα backlinks από άλλους ανταγωνιστές του κλάδου είναι ένας άλλος τρόπος για να δείξετε την γνώση σας στον τομέα σας. Είναι ένας βασικός παράγοντας για να κατακτήσετε την κορυφή των αποτελεσμάτων SERPs.

5. Αυξήστε τις θετικές κριτικές

Οι θετικές κριτικές σε ιστότοπους τρίτων σηματοδοτούν στους αναγνώστες και την Google ότι είστε αξιόπιστη αρχή στον κλάδο σας. Για παράδειγμα, αν ψάχνετε για έναν ελαιοχρωματιστή στην περιοχή σας. Που θα ψάξετε, Μα φυσικά στην Google. Εκεί σίγουρα θα ελέγξετε τις κριτικές για το πόσο καλός και υπεύθυνος είναι στην δουλεία του πριν τους προσλάβετε. Έτσι οι καλές κριτικές, μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε κάποιον. Πιθανόν σε αυτόν θα εμπιστευτείτε το σπίτι και τα χρήματά σας.

6. Επενδύστε στην ασφάλεια

Η ασφάλεια είναι μεγάλη υπόθεση για την Google. Το 2021 έγιναν πολλές αλλαγές στο Search Console για να διευκολύνουν τους ιστότοπους να υιοθετήσουν το HTTPS και να βρουν ζητήματα ασφαλείας στον ιστότοπό τους. Κατά την άποψη της Google, οι ασφαλείς ιστότοποι είναι πιο αξιόπιστοι, έτσι τους κατατάσσει ψηλά στα SERPs.

Για να κάνετε τον ιστότοπό σας ασφαλή, βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας διαθέτει το πιστοποιητικό SSL . Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε τα πρότυπα ασφαλείας για τη βιομηχανία ή τον κλάδο σας. Ο στόχος σας με αυτό το βήμα είναι να δημιουργήσετε τον πιο αξιόπιστο δυνατό ιστότοπο. Τόσο για τα μάτια της Google όσο και για τους επισκέπτες του ιστότοπού σας.

Διαβάστε επίσης: Google Ads τι είναι & πως χρησιμοποιείται.

7. Προσθέστε σελίδες που εμπνέουν εμπιστοσύνη στον ιστότοπό σας

Μολονότι ένα καλογραμμένο περιεχόμενο, ή ο κομψός σχεδιασμός & ένας ειδικός συγγραφέας δίνουν στους χρήστες εμπιστοσύνη για τον ιστότοπό σας. Μπορείτε σίγουρα να κάνετε πολλά ακόμα περισσότερα προκειμένου να κάνετε τον ιστότοπό σας πιο αξιόπιστο. Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αυτό. Είναι συγκεκριμένες σελίδες που δείχνουν τη δέσμευσή σας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ποιότητα. Αυτό το χρειάζεστε αν θέλετε να βρεθείτε στα κορυφαία αποτελέσματα στα SERPs.

Για παράδειγμα, θα πρέπει να εξετάσετε τη δημιουργία:

  • Σελίδα πολιτικής απορρήτουΟι πολιτικές απορρήτου λένε στους χρήστες πώς σκοπεύετε να συλλέξετε και να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα τους. Η Google θέλει να βλέπει την πολιτική απορρήτου σε έναν ιστότοπο. Eπειδή βοηθά στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης ότι δεν κάνετε κάτι κακό με τα δεδομένα που συλλέγετε. Εάν αποδέχεστε πληροφορίες πιστωτικής κάρτας για πληρωμές, χρησιμοποιείτε εργαλεία ανάλυσης (όπως το Google Analytics ) ή χρησιμοποιείτε εργαλεία επαναληπτικού μάρκετινγκ, χρειάζεστε μια πολιτική απορρήτου.
  • Μια σελίδα επαφής: Για την Google, εάν ο ιστότοπός σας δεν έχει σελίδα επικοινωνίας δεν επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνήσουν. Τότε η Google πιθανότατα μπορεί να πιστέψει ότι κρύβετε κάτι. Όλα είναι θέμα διαφάνειας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε έναν αριθμό τηλεφώνου και ένα email στο υποσέλιδο, ή μια προσθήκη ζωντανής συνομιλίας ή μια ειδική σελίδα “Επικοινωνήστε μαζί μας” με όλα όσα θα χρειαζόταν κάποιος για να επικοινωνήσει μαζί σας.
  • Οδηγίες σύνταξης: Εάν γράφετε και δημοσιεύετε περιεχόμενο στον ιστότοπό σας, θα πρέπει να εξετάσετε τη δημιουργία συντακτικών οδηγιών . Αυτό το βήμα αναφέρεται συγκεκριμένα στις Οδηγίες αξιολόγησης ποιότητας αναζήτησης της Google. Οι οδηγίες σύνταξης θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την αξιοπιστία σας. Έτσι θα αποδείξετε ότι έχετε μια καλά καθορισμένη διαδικασία δημιουργίας και επεξεργασίας περιεχομένου. Επίσης θα σημαίνει ότι αυτό διασφαλίζετε ότι μόνο ακριβές και καλογραμμένο περιεχόμενο δημοσιεύετε στις σελίδες σας. Στόχος σας πρέπει να είναι τα κορυφαία αποτελέσματα SERPs.

Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται κάθε ιστότοπος κάθε μία από αυτές τις σελίδες. Οπότε σκεφτείτε ποια θα λειτουργήσει καλύτερα για τον ιστότοπό σας και προσθέστε τα όπως χρειάζεται. Εάν τα έχετε ήδη δημιουργήσει, βεβαιωθείτε ότι είναι εύκολα ορατά. Έτσι θα είναι πιο εύκολο για την Google και τους αναγνώστες να δουν πόσο αξιόπιστος είναι ο ιστότοπός σας.

Το EAT είναι μια πλευρά για ισχυρότερο SEO

Το EAT & SEO είναι κάτι που η Google λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη. Συγκεκριμένα αναφέρεται 137 φορές, στις ενημερωμένες οδηγίες αξιολόγησης ποιότητας αναζήτησης. Διαβάστε επίσης: Πλήρης οδηγός copywriting για SEO.

Με τόσο μεγάλη έμφαση η οποία δόθηκε σε αυτές τις οδηγίες. Μπορούμε εύκολα να υποθέσουμε ότι ο αλγόριθμος της Google λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη το EAT για την κορυφή των αποτελεσμάτων SERPs.

Ωστόσο, για τους δημιουργούς περιεχομένου, Copywriters, συντάκτες κλπ. ή για όσους θέλουν να βελτιώσουν το EAT & SEO. Το EAT είναι μόνο το ένα μέρος ώστε να σιγουρέψουν ότι θα έχουν καλή κατάταξη στην Google & σε άλλες μηχανές αναζήτησης.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πώς να βελτιώσετε την κατάταξη των σελίδων σας στα SERPs. Για να αυξήσετε την οργανική σας επισκεψιμότητα, διαβάστε το 8 πρακτικές SEO για το 2021. Το SEO Expert Greece θα συμπληρώσει το EAT σας και θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε τον ιστότοπό σας και να βρεθείτε στα κορυφαία αποτελέσματα των SERPs.

Είμαι ο Georgios Kontos, SEO Expert Greece & Digital Marketing Professional και μπορώ να σας βοηθήσω να αναπτύξετε την επιχείρηση σας με επιτυχία!
Παρέχω εξατομικευμένες υπηρεσίες SEO Marketing Services, Συμβουλευτική SEO καθώς και Social Media Marketing. Ως Seo agency μπορώ να σας βοηθήσω να αυξήσετε την οργανική επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας και τΦα έσοδα σας.

Πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το άρθρο;

Υποβολή αξιολόγησης

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment