Digital Marketing NewsΤι είναι Digital Marketing ή ψηφιακό μάρκετινγκ και πώς θα βοηθήσει την επιχείρησή σου; Social Media
5
(6)

Digital Marketing τι είναι

Digital Marketing τι είναι; Είναι στην ουσία η διαφήμιση μέσω των Social Media. Στην Ελληνική γλώσσα το έχουμε ακούσει και ως ή ψηφιακό μάρκετινγκ. Είναι ουσιαστικά η προβολή της επιχείρησης σας στα κοινωνικά μέσα ή Social Media, όπως λέγονται. Στις ενέργειες Digital Marketing συμπεριλαμβάνονται και τα εξής:

 • Προβολή σε εφαρμογές για κινητά
 • Προβολή στα email χρηστών
 • Προβολή σε εφαρμογές ιστού
 • Βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης
 • Προβολή σε ιστοτόπους κλπ.

Το Digital Marketing, είναι το σύνολο των ενεργειών ή υπηρεσιών μάρκετινγκ που εφαρμόζονται σε ηλεκτρονικές συσκευές. Αυτός είναι και ό λόγος που υπάρχει το Digital Marketing, δηλαδή η ύπαρξη ηλεκτρονικών υπολογιστών, κινητών και tablet.

Συμπεριλαμβάνει ενέργειες στο διαδίκτυο (web) όπως το content marketing, το Advertising στα social media και στις μηχανές αναζήτησης όπως η google κλπ. Το ψηφιακό μάρκετινγκ μπορεί να γίνει τόσο διαδικτυακά όσο και εκτός σύνδεσης.

Ψηφιακό μάρκετινγκ τι είναι και γιατί έχει σημασία;

Το ψηφιακό μάρκετινγκ (Digital Marketing) ανταποκρίνεται στον όρο της διαφήμισης όπως την ξέρουμε, απλά προσαρμοσμένη κατά πολύ στα δεδομένα του διαδικτύου. Έχουμε πολύ διαφορετικές τακτικές, στρατηγικές και μέσα, αλλά ο σκοπός του ψηφιακού μάρκετινγκ εξακολουθεί να είναι, το να κάνει τον κόσμο να γνωρίσει εσάς, το προϊόν ή την υπηρεσία σας, να δημιουργεί σύνδεση και να προωθεί.

Social Media τι είναι και γιατί ωφελεί την επιχείρησή σας;

Το βασικότερο είναι ότι μπορείτε να απευθύνεστε σε ένα ευρύ κοινό το οποίο μπορεί να είναι, ακόμα και σε διεθνές επίπεδο. Αλλά ακόμα και στο εγχώριο κοινό, κυριαρχεί η δυνατότητα του να μπορείτε να προσεγγίζετε τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό υποψηφίων πελατών και εκτός από αυτό να είστε σε θέση να εστιάζετε εύκολα μόνο σε στοχευμένο κοινό μέσο των Social Media.

Όμως, μεγάλο ρόλο παίζει και η ευκολία. Σε μερικά λεπτά, θα έχετε δημιουργήσει την διαφήμιση σας και θα την έχετε ανεβάσει χωρίς ιδιαίτερο κόπο σε κάποιον ιστότοπο ή στα Social media, ενώ και οι πελάτες σας μπορούν να κλείσουν ραντεβού, να αγοράσουν προϊόντα ή να επικοινωνήσουν μαζί σας με λίγα κλικ.

Για να καταλάβετε ακριβώς τι είναι το Digital Marketing (ψηφιακό μάρκετινγκ) θα σας ρωτήσω το εξής: Θυμάστε τις διαφημιστικές πινακίδες ;

Από όταν ήμουν παιδί, θυμάμαι χαρακτηριστικά διαφημιστικές πινακίδες, που έδειχναν κυρίως τελευταία μοντέλα αυτοκινήτων. Συζητούσαμε για αυτά σαν παιδιά τότε, ποιο μας αρέσει και ποιο θα θέλαμε να αποκτήσουμε.

Αυτός ήταν ένα τύπος διαφήμισης. Βέβαια, αυτού του τύπου οι διαφημίσεις δεν υπάρχουν πια. Έτσι αντικαταστάθηκαν σήμερα από την Google, το Facebook, το Instagram και όλα τα κανάλια προβολής ή όπως λέγονται social media. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που χρειάζεσαι το ψηφιακό μάρκετινγκ (Digital Marketing).

Ακόμη και αυτή την στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές σίγουρα κάποιος από εσάς βλέπει μια push διαφήμιση. Αυτό είναι αποτέλεσμα – απόρροια – κάποιας ενέργειας ψηφιακού μάρκετινγκ.

Συμπερασματικά αυτός ο παλιός τύπος κλασικού μάρκετινγκ, αντικαταστάθηκε από το ψηφιακό μάρκετινγκ. Άρα αν θέλεις να προβληθείς σε πολλούς χρήστες πρέπει να κάνεις χρήση υπηρεσιών digital marketing.

Δείτε επίσης 7 τακτικές digital marketing για να κατακτήσετε την κορυφή!

Κατηγορίες Digital Marketing

Διαδικτυακό μάρκετινγκ

Οι 3 μεγάλες κατηγορίες διαδικτυακού μάρκετινγκ είναι:
  1. Search Engine Optimization (Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης SEO)
  2. Social Media Marketing (Μάρκετινγκ Κοινωνικών μέσων)
  3. Content Marketing (Μάρκετινγκ περιεχομένου)
1. SEO Search Engine Optimization (Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης)

SEO (search engine optimization) είναι, η διαδικασία βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας με σκοπό την κατάταξη της σε υψηλότερες θέσεις, κατά την παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας μέσω μηχανών αναζήτησης. Ο ευκολότερος τρόπος εύρεσης μια ιστοσελίδας είναι μέσω των μηχανών αναζήτησης της Google, του Bing και πολλών άλλων, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις κλειδιά (keywords).

Digital Marketing τι είναι και τι αποτελέσματα θα έχω;

Τι αποτελέσματα μου εμφανίζει η μηχανή αναζήτησης της Google;

Οι μηχανές αναζήτησης βρίσκουν και μας εμφανίζουν αποτελέσματα που ποικίλουν από μερικές χιλιάδες μέχρι πολλά εκατομμύρια ιστοσελίδες. Αυτά είναι πάντα σχετικά με τη λέξη ή φράση κλειδί που χρησιμοποιήσαμε κατά την αναζήτηση.

Στην κορυφή των αποτελεσμάτων θα διαπιστώσετε ότι εμφανίζονται οι ιστοσελίδες που έχουν μεγαλύτερη συνάφεια ως προς τη συγκεκριμένη λέξη ή φράση κλειδί. Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σε σελίδες (ανά 10 αποτελέσματα) και ο χρήστης συνήθως διαβάζει την πρώτη, τη δεύτερη ή και την τρίτη σελίδα.

Γιατί πρέπει να κάνω SEO;

Το SEO είναι μια διαδικασία που δεν είναι καινούρια και ο στόχος της ήταν πάντα ο ίδιος. Η εμφάνιση στα πρώτα αποτελέσματα της SEO αναζήτησης!

Όπως μπορείτε να φανταστείτε ο ανταγωνισμός πια είναι τεράστιος, καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικό είναι το SEO ώστε να εμφανίζονται στα πρώτα αποτελέσματα μιας μηχανής αναζήτησης, για συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις κλειδιά.

Οι μηχανές αναζήτησης (SEO) δημιουργήθηκαν για να συνδέουν τους χρήστες τους με αξιόλογη και πολύτιμη πληροφορία. Η ποιότητα και η σχετικότητα είναι υψίστης σημασίας και ο στόχος των μηχανών αναζήτησης είναι να διασφαλίζουν ότι τα ποιοτικότερα sites θα εμφανιστούν όσο το δυνατόν ψηλότερα, σύμφωνα με την αναζήτηση που κάνουν οι χρήστες.

Βασικά, αν το σκεφτείτε, αυτός είναι ο λόγος που οι χρήστες επισκέπτονται τις μηχανές αναζήτησης. Τις εμπιστεύονται.

SEO tips από SEO experts

• Πάντα λέξεις κλειδιά στον τίτλο και στους υπότιτλους.
• Tags στις εικόνες. Φροντίστε οι εικόνες που συνοδεύουν το περιεχόμενό σας να έχουν τα tags σας στο όνομα του αρχείου.
• Σωστή τοποθέτηση των λέξεων κλειδιών – αρκετά στις πρώτες και στις τελευταίες 25 λέξεις και αραιά μέσα στο κείμενο.
• Καλά δομημένο κείμενο (SEO structure), γιατί σκανάρεται εύκολα και κατατάσσεται υψηλότερα.
• Μη χρησιμοποιείτε εμπορικές λέξεις κλειδιά, που χρησιμοποιούν πολλοί. Για παράδειγμα η λέξη “οικία” θα ήταν καλύτερη απ’ την λέξη “σπίτι”.
• Παραπομπές στα Social media, γιατί όσο διαδίδεται ένα κείμενο, γίνεται πιο δημοφιλές στις μηχανές αναζήτησης.

Δείτε επίσης τι είναι το SEO; και πως θα κατακτήσω την 1 θέση στα οργανικά της Google;

2. Social Media Marketing (Μάρκετινγκ Κοινωνικών μέσων)

Το μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων ή Social Media μάρκετινγκ είναι η χρήση πλατφορμών κοινωνικών μέσων για να συνδεθείτε με το κοινό σας για να δημιουργήσετε την επωνυμία σας, να αυξήσετε τις πωλήσεις και να αυξήσετε την επισκεψιμότητα ιστότοπων.

Από τις πιο αποτελεσματικές και εύκολες διαφημίσεις, καθώς αν αρχίσετε και την δημιουργία σελίδων για την επιχείρηση σας θα έχετε σίγουρο όφελος.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα άρθρα εδώ: Digital Marketing News

Μάρκετινγκ Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης 

To Social Media μάρκετινγκ είναι ένα σύνολο ενεργειών για την δημιουργία σχέσεων και αξιών ώστε μια επιχείρηση να επιτύχει τους στόχους της. Αυτό το πετυχαίνουμε με την διαχείριση των Social Media.

Ξεκινάμε με την επιλογή των καταλληλότερων καναλιών στο διαδίκτυο για το εκάστοτε Brand και την δημιουργία σε αυτά επαγγελματικών προφίλ. Με όλες τις αναγκαίες λεπτομέρειες, αισθητικά όμορφα αλλά και με ύφος ανάλογο με αυτό του Brand που προωθούμε κάθε φορά.

Τι είναι Digital Marketing. Ποια τα οφέλη από το Social Media management;

 • Τα social media σας βοηθούν να είστε δίπλα στους πελάτες σας.
 • Χτίζει το brand name σας και σας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό.
 • Τα social media σας βοηθούν να διαχειριστείτε την φήμη σας.
 • Τα social media βοηθούν να αυξηθεί η εμπιστοσύνη προς την επιχείρησή σας.
 • Τα social media θα αυξήσουν την κίνηση στην ιστοσελίδα σας.
 • Θα αποκτήσετε νέους και μόνιμους πελάτες και θα αυξήσετε τις πωλήσεις σας

Μην ξεχνάτε πως το Digital Marketing είναι η χρήση των Social Media. Η πρόσβαση και η χρήση των Social Media είναι δωρεάν, οπότε ουσιαστικά η διαχείριση τους είναι μια μεγάλη επένδυση χρόνου.

Όμως με τη συμβολή ειδικού στη διαχείριση των Social Media, γλιτώνετε και τον χρόνο που τον επενδύετε στους πελάτες σας. Γενικά, το Social Media Marketing είναι από τις πιο αποδοτικές άλλα και πιο οικονομικές μορφές προώθησης της επιχείρησης σας.

3. Content Marketing (Μάρκετινγκ περιεχομένου)

Τι είναι το content marketing;

Το content marketing είναι μια στρατηγική προσέγγισης που εστιάζει στη δημιουργία και διανομή ενδιαφέροντος περιεχομένου, με στόχο την προσέλκυση και διατήρηση ενός καθορισμένου κοινού, το οποίο στη συνέχεια θα προχωρήσει σε κάποια κερδοφόρα ενέργεια.

Πρόκειται για μια εξελισσόμενη και επαναλαμβανόμενη διαδικασία, η οποία μπορεί να κάνει την επιχείρησή σας να διαφέρει από τις άλλες. Άλλωστε στόχος του content marketing, είναι να δείξει στους εν δυνάμει πελάτες σας ότι γνωρίζετε πολύ καλά το αντικείμενό σας και ότι αποτελείτε μια από τις κορυφαίες εταιρείες στο χώρο σας.

Με επιμορφωτικό περιεχόμενο (άρθρα, newsletters, βίντεο), το οποίο δίνει αξία στις ανάγκες του κοινού σας, χωρίς να πουλάει κάτι, αποκτάται μια καλή σχέση με πιθανούς πελάτες.

Είμαι ο Georgios Kontos, Σύμβουλος Digital Marketing και μπορώ να σας βοηθήσω να αναπτύξετε την επιχείρηση σας με επιτυχία!

Για την καλύτερη προβολή της επιχείρησης σας, καθώς και για Συμβουλευτική Digital Marketing μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μου εδώ. Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου μέσω της φόρμας χαρτογράφησης των αναγκών σας.

Πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το άρθρο;

Υποβολή αξιολόγησης

5 Σχόλια

 1. Γιατί οι άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν η για να διαβάζουν βιβλία αφού ότι θέλεις να μάθεις υπάρχει δωρεάν στο διαδίκτυο; Μπράβο για το εξαιρετικό σας άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment