Digital Marketing NewsWeb DesignΚατασκευή Ιστοσελίδων σε WordPress. Eξαιρετικό Web Design. Σχεδιασμός ιστοσελίδας. Κατασκευή ιστοσελίδας.
5
(5)

Κατασκευή Ιστοσελίδων WordPress

Γιατί να κατασκευάσω Ιστοσελίδα σε WordPress;

Κατασκευή Ιστοσελίδων WordPress & Web Design. Η πλατφόρμα του WordPress είναι η προτεινόμενη για κατασκευή της ιστοσελίδας, γιατί είναι ένα Open Source C.M.S που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε και να επεξεργάζεστε με ευκολία τον ιστότοπο σας. Διαθέτει εύχρηστο διαχειριστικό (backend) που είναι πολύ εύκολο για τον μέσο χρήστη. Έτσι κάθε χρήστης της πλατφόρμας WordPress, ακόμη και ο ποιο αδαής μπορεί να διαχειριστεί την ιστοσελίδα του εύκολα. Οι περισσότερες εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων συνήθως παρέχουν την δυνατότητα εκπαίδευσης της χρήσης της ιστοσελίδας σας. Αυτό σημαίνει ότι με την ιστοσελίδα με wordpress άμεσα θα μπορείτε να κάνετε βασικές αλλαγές, αλλά και να γράφετε άρθρα για το blog σας. Ωστόσο ο Σχεδιασμός ιστοσελίδας δεν είναι απλή υπόθεση, διαβάστε ολόκληρο το άρθρο μου για να έχετε μια εικόνα του τι πρέπει να προσέξετε.

Τι πρέπει να προσέξω στην Κατασκευή Ιστοσελίδων WordPress

Εμπειρία πλοήγησης χρήστη

Πριν σχεδιάσετε την ιστοσελίδα σας, ξεκινήστε σχεδιάζοντας χάρτη ιστότοπου (site map). Αυτό θα επιτρέπει στους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας να περιηγούνται εύκολα και ευχάριστα στο website σας. Είναι πολύ σημαντικό επειδή η βελτίωση της εμπειρίας του επισκέπτη της ιστοσελίδας σας θα σας δώσει μετατροπές, αφοσίωση και είναι πολύ καλή για το SEO.

Mobile Responsive Design

Ο Mobile Responsive σχεδιασμός της Ιστοσελίδας σας είναι επίσης σημαντικός. Τολμώ να πω καθοριστικός, διότι οι περισσότεροι χρήστες σας επισκέπτονται από κινητές συσκευές. Έτσι η ανταποκρισιμότητα (responsiveness), δηλαδή το να ανταποκρίνεται σε οποιαδήποτε συσκευή είναι καθοριστικός για την επιτυχία σας. Επιπλέον, προσφέρετε στους χρήστες πολύ καλή εμπειρία πλοήγησης, η οποία ενδεχομένως να οδηγήσει σε υψηλά ποσοστά παραμονής στην ιστοσελίδα σας και υψηλά ποσοστά μετατροπών.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ένα σημαντικό επίσης που θα πρέπει να προσέξετε να μην παραλήψετε είναι η δυνατότητα να επικοινωνούν μαζί σας οι χρήστες. Για αυτό μην ξεχάσετε να έχετε χωριστή σελίδα επικοινωνίας πλην και έχετε one-page ιστοσελίδα οπότε εκεί καλό είναι να βρίσκεται στο τελεταίο section. Ο λόγος είναι ότι έτσι μπορούν να επικοινωνούν οι δυνητικοί πελάτες για να ρωτήσουν κάτι πριν αγοράσουν και είναι μια καλή ευκαιρία να συλέξετε email για καμπάνιες marketing.

Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήστε για σωστή Κατασκευή της Ιστοσελίδας WordPress;

1. Χαρτογράφηση – Το πρώτο και καθοριστικό βήμα είναι να χαρτογραφήσετε τις ανάγκες σας. Βήμα-βήμα οδηγούμαστε στον σωστό & ολοκληρωμένο προσδιορισμών τους.
2. Σχεδιασμός Ιστοσελίδων – Ακολουθεί ο σχεδιασμός Ιστοσελίδας, σκοπός προκειμένου να αποτυπώσουμε την δομή της. Έτσι πετυχαίνουμε εντυπωσιακό UX/UI για βέλτιστες μετατροπές.
3. Κατασκευή Ιστοσελίδας – Ακολουθεί η υλοποίηση δηλαδή η Κατασκευή της Ιστοσελίδας. Αυτό ουσιαστικά είναι η μετατροπή του γραφιστικού αποτελέσματος σε ιστοσελίδα.
4. SEO Optimize Ιστοσελίδων – Το τελευταίο βήμα είναι οι επιπρόσθετες εργασίες που αφορούν την SEO βελτιστοποίηση και την διασύνδεση με το Analytics, τα Social και φυσικά την δημοσίευση.

Σχεδιασμός ιστοσελίδων με (theme) WordPress ή ένα προσαρμοσμένο σχέδιο (Template);

Για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, όλες οι ιστοσελίδες WordPress χρησιμοποιούν πρότυπα, ακόμη και o «προσαρμοσμένος» ιστότοπος WordPress. Σκεφτείτε τη λέξη «πρότυπο» ως τη λέξη «συνταγή». Κάθε πρότυπο είναι μια συγκεκριμένη συνταγή για τον σχεδιασμό και την δημιουργία ιστοσελίδας. Σκεφτείτε απλά θα μπορούσε ποτέ μια πετυχημένη ιστοσελίδα να είναι και άσχημη; Σίγουρα όχι! Άρα ο εντυπωσιακός σχεδιασμός (Web Design) είναι εξαιρετικά σημαντικός για τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας. Μην ξεχάστε πως για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας θα πληρώσετε το domain name, το hosting (φιλοξενία ιστοτόπου) και το κόστος για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας.

Διαβάστε επίσης: Προώθηση Ιστοσελίδων και Στρατηγική Προώθησης.

11 Πλεονεκτήματα για Κατασκευή Ιστοσελίδων WordPress

1) Η χρήση του είναι δωρεάν
2) Εύχρηστο
3) Απλές και κατανοητές επιλογές εγκατάστασης.
4) Open Source (ανοιχτού κώδικα).
5) Είναι το κυρίαρχο CMS στην αγορά
6) Ασφάλεια και Ιδιωτικότητα
7) Επεκτασιμότητα και προσαρμοστικότητα
8) Εξαιρετική επεξεργασία περιεχομένου
9) Ξεκάθαρη και σαφής διαχείριση χρήστη
10) Υποστήριξη. Χώροι Συζητήσεων (Φόρουμ) Υποστήριξης του WordPress
11) Το πιο κατάλληλο για SEO

Θέλω να κατασκευάσω ιστοσελίδα αλλά δεν ξέρω από που να ξεκινήσω.

Είναι απόλυτα λογικό αφού υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές για κατασκευή της ιστοσελίδας. Είναι φυσικά δύσκολο να γνωρίζετε από πού να ξεκινήσετε και τι να αναζητήσετε. Ωστόσο θα σας πρότεινα να ξεκαθαρίσετε αρχικά τι σκοπό θα εξυπηρετήσει για εσάς ο σχεδιασμός μιας ιστοσελίδας. Ακολούθως θα πρέπει να προχωρήσετε στην δημιουργία ιστοσελίδας με βάση τις μετατροπές που θέλετε να κάνουν οι επισκέπτες της. Αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό διότι θα πρέπει να επιλέξετε, δομή, χρώματα και λογότυπο που θα καθορίσει το Brand Name σας. Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που σε συνδυασμό με το SEO θεωρώ ότι θα καθορίσουν την επιτυχία του εγχειρήματος.

Διαβάστε επίσης το άρθρο μου: 7 τακτικές digital marketing για την κορυφή!

Συμβουλευτική Κατασκευής Ιστοσελίδων

Θα σας πρότεινα να λάβετε αρχικά μια συμβουλευτική για τον σχεδιασμό και την τελική κατασκευή της ιστοσελίδας σας. Σημαντικός επίσης είναι ο προϋπολογισμός του εγχειρήματος και εδώ θα σας έλεγα να μην τσιγκουνευτείτε. Οι μέτριες δουλειές φέρνουν μέτρια αποτελέσματα, όταν ξεκινάς μια νέα επιχείρηση δεν έχεις την πολυτέλεια του πειραματισμού! Μην ρισκάρεις το μέλλον της επιχείρησης σου για αστεία πράγματα και κόστη. Ενδεικτικά θα πω, πως αν δεν έχεις καλό SEO δεν θα πας πουθενά, δεν θα σε μάθει κανείς και θα σου έλεγα μην πετάς τα λεφτά σου στα σκουπίδια. Αν δεν ξέρεις τι είναι SEO διάβασε το άρθρο μου: Τι είναι S.E.O ;

Κατασκευή Ιστοσελίδων WordPress

Τέλος μιλήστε με ένα Web design Agency για να σας το υλοποιήσει. Μην ξεχάσετε να επενδύσετε σοβαρά στο SEO και στο Copywriting. Μετά την ολοκλήρωση όλων των εργασιών και την δημοσίευση της ιστοσελίδας σας, επενδύστε και στο Off-Site SEO για να κατατάξετε την ιστοσελίδας σας στην 1η σελίδα της Google.

Η συμβουλή μου για εσένα που σκέφτεσαι την κατασκευή ιστοσελίδας είναι να ξεκινήσεις από το SEO, δηλαδή τα keywords, τα links κλπ του ιστοτόπου σου. Έτσι να σχεδιάσεις την Κατασκευή Ιστοσελίδας σου WordPress SEO-Κεντρικά, δηλαδή με άξονα το SEO. Η πλατφόρμα του WordPress διαθέτει πολυάριθμα πλεονεκτήματα για προγραμματιστές, Digital Marketing Experts, Σχεδιαστές Ιστοσελίδων καθώς και για επιχειρήσεις. Όσοι αναζητούν τρόπους για να εξοικονομήσουν χρόνο, χρήματα, αλλά και να δημιουργήσουν δυναμικό περιεχόμενο για τον ιστό το WordPress είναι ιδανικό. Αυτός είναι και ο λόγος που συνιστάται ανεπιφύλακτα από την κοινότητα των Developers, των Web designers και των marketeers.

Βέβαια ας μην ξεχνάμε, ότι όσο σημαντικό είναι για την κατασκευή της ιστοσελίδας να είναι τεχνικά άρτια, να είναι γρήγορη με όμορφη σχεδίαση (Web Design) και έμφαση στο ux/ui. Αν θέλετε κι εσείς  να φτιάξετε την δική σας WordPress ιστοσελίδα,  δεν έχετε παρά να συμπληρώσετε την φόρμα χαρτογράφησης των αναγκών σας. Ακολούθως θα γίνει ένα Δωρεάν ραντεβού για τις λεπτομέρειες του project σας και η αποστολή προσφοράς για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση. Εναλλακτικά μπορείτε να με καλέσετε, για κορυφαίο Web Design με αποτελέσματα στον σχεδιασμό Website σε WordPress.

Δημιουργήστε εξαιρετικό μοναδικό περιεχόμενο και για τις διαφημίσεις στο Google Ads (AdWords) ή Facebook Ads, διαβάζοντας το άρθρο μου Πλήρης οδηγός copywriting για SEO

Είμαι ο Georgios Kontos – Σύμβουλος Digital Marketing & SEO. Μπορώ να σας βοηθήσω να αναπτύξετε την επιχείρηση σας με επιτυχία! Παρέχω εξατομικευμένες υπηρεσίες Social Media Marketing & Expert SEO Services.

Διαβάστε επίσης Χωρίς ψηφιοποίηση & Digital Marketing έχω μέλλον;

Πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το άρθρο;

Υποβολή αξιολόγησης

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment