Digital Marketing NewsΣύμβουλος Ψηφιακού ΜάρκετινγκΕταιρεία SEO για πρώτη σελίδα της εταιρείας σας
4.8
(6)

Πως να επιλέξετε συνεργάτη ή εταιρεία για SEO

Η επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη SEO Agency για την προώθηση της επιχείρησής σας μπορεί να είναι μια δύσκολη απόφαση. Η επιλογή της σωστής εταιρείας SEO, μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην επιτυχία σας στο διαδίκτυο. Στόχος με SEO Marketing, είναι να κατακτήσετε την 1η πρώτη σελίδα της Google.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη, όπως το πόσο θα σας κοστίσει και τι αποτελέσματα θα πρέπει να περιμένετε. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε 5 βασικά σημεία που θα σας βοηθήσουν να βρείτε το καλύτερο SEO Agency ή SEO Consultant !

1. Επιλέξτε μια SEO εταιρεία, που μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας.

Επιλέξτε τον SEO Consultant ή την SEO εταιρεία που έχει εμπειρία και γνώση στον κλάδο, και αυτόν ή αυτούς που θα είναι διαθέσιμοι όταν τους χρειάζεστε. Είναι σημαντικό ο συνεργάτης SEO Agency να έχει τα προσόντα να χειριστεί όλες τις πτυχές της βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης. Tο πόσο θα σας κοστίσει και σε πόσο χρονικό διάστημα θα δείτε αποτελέσματα εξαρτάται από την επένδυση που είστε διατεθειμένοι να κάνετε.

2. Ποιες είναι οι ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε, για να βρείτε τον κατάλληλο συνεργάτη SEO

 • Γιατί να κάνουμε SEO ;
 • Γιατί να πετύχουμε υψηλή κατάταξη σε λέξεις-κλειδιά;
 • Ποια είναι τα οφέλη από την υψηλή κατάταξη στις λέξεις-κλειδιά;
 • Πώς μπορεί ένας συνεργάτης να μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας για SEO και υψηλότερη κατάταξη στις λέξεις-κλειδιά;
 • Ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας;
 • Αισθάνεστε ότι υπάρχει κατανόηση μεταξύ των δύο μερών για το τι θα συμβεί σε αυτή τη συνεργασία;
 • Και τέλος, τους εμπιστεύεστε αρκετά ώστε να τους δώσετε πρόσβαση στους λογαριασμούς σας;

Αυτές είναι οι θεμελιώδεις ερωτήσεις πού πρέπει να θέσετε σε αυτούς αλλά και στο εαυτό σας, για κάθε υποψήφιο SEO Consultant ή SEO Agency που εξετάζεται. Πάντως μην ξεχνάτε ότι ένας καλός SEO Consultant, θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τους στόχους σας. Θα πρέπει επίσης να έχει βαθιά κατανόηση της διαδικασίας, του τι απαιτείται και πόσος χρόνος χρειάζεται για να πετύχει μια εκστρατεία SEO. Χρειάζεστε κάποιον που νοιάζεται για εσάς και θέλει να πετύχετε με τις γνώσεις, τις δεξιότητές του, την εμπειρία του στην παροχή αποτελεσμάτων.

3. Τι περιλαμβάνουν κάποιοι από τους στόχους που πρέπει να επιτευχθούν

 • Επίτευξη του σωστού κοινού στόχου που θα έχει προηγουμένως καθοριστεί, χτίζοντας μια αμοιβαία επωφελής σχέση με τον συνεργάτη σας.
 • Αύξηση εσόδων μέσω νέων πωλήσεων.
 • Αύξηση της αναγνωρισιμότητας της επωνυμίας σας.
 • Εμφάνιση στην 1η πρώτη σελίδα των οργανικών αποτελεσμάτων της Google

Επίσης, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε συζητήσει πιθανές στρατηγικές με την εταιρεία που θα αναλάβει την SEO στρατηγική σας εκ των προτέρων. Ζητήστε διαφάνεια και ειλικρίνεια σε όλη τη διαδικασία, έτσι ώστε οι στόχοι σας να εκπληρωθούν.

4. Βρείτε την εταιρεία SEO ή τον συνεργάτη σας για SEO μέσω της Διαφήμισης

Η σημασία των keywords είναι καταλυτική για κάθε επιχείρηση. Ενδεικτικά όταν κάποιος αναζητά ένα SEO Agency ή μία SEO εταιρεία στο διαδίκτυο, πληκτρολογεί: “καλύτερο SEO” ή “η καλύτερη εταιρεία SEO” ή ακόμα και τις “καλύτερες εταιρείες SEO στη Αθήνα”.  Επιλέγει συνήθως μία από αυτές που βρίσκονται στην 1η πρώτη σελίδα.

Έτσι έχουμε τα εξής: Εταιρείες που εμφανίζονται οργανικά στην κορυφή των αποτελεσμάτων λόγο πληρωμένων Backlinks, ή εταιρείες που εμφανίζονται στα πληρωμένα αποτελέσματα λόγο της διαφήμισης στο Google Ads. Ωστόσο μολονότι εμφανίζονται στην κορυφή των αποτελεσμάτων, δεν σημαίνει απαραίτητα αξιοπιστία και εμπειρία, οπότε μιλήστε τους και εξετάστε τα δεδομένα τους πριν αποφασίσετε.

Διαβάστε επίσης: Πλήρης οδηγός copywriting για SEO.

5. Τα σημαντικά KPIs για την επιχείρηση σας που πρέπει να γνωρίζετε πριν την αναζήτηση SEO συνεργάτη.

Ακολουθούν ορισμένα KPIs, δηλαδή στατιστικά δεδομένα που έχουμε ορίσει ότι συνιστούν παράγοντες επιτυχίας. Στοιχεία με βάση τα οποία θα υπολογίζεται η απόδοση σας. Πώς όμως διαλέγουμε ποιες είναι οι παράμετροι εκείνες που έχουν νόημα για την κάθε επιχείρηση;
Τα KPIs υπαγορεύονται όπως αναφέραμε από τους επιχειρηματικούς σας στόχους, καθώς αντιστοιχούν σε αυτούς.
Κάποια θεμελιώδη είναι:

 • Πόσα άτομα επισκέπτονται τον ιστότοπο της εταιρείας σας μέσω οργανικής αναζήτησης;
 • Ποιος είναι ο μέσος αριθμός προβολών σελίδας;
 • Ποιο είναι το ποσοστό εγκατάλειψης;
 • Πόσο αναμένεται να αυξηθεί η επισκεψιμότητά σας και σε ποιο χρονικό διάστημα;
 • Ποσοστό μετατροπών:
 • Πόσοι επισκέπτες στον ιστότοπό σας αγοράζουν το προϊόν σας;
 • Ποιο ποσοστό των επισκεπτών εγγράφεται στο ενημερωτικό δελτίο σας;

Χρόνος φόρτωσης σελίδας

Ο χρόνος που απαιτείται για να φορτωθεί πλήρως μια σελίδα στον ιστότοπό σας είναι σημαντική γιατί καθορίζει την θέση σας στην 1η πρώτη σελίδα. Μπορεί να επηρεάσει το πόσο γρήγορα οι χρήστες εγκαταλείπουν τον ιστότοπο σας. Όσο ο χρόνος φόρτωσης της σελίδας αυξάνεται από ένα σε δέκα δευτερόλεπτα, η πιθανότητα αποχώρησης επισκεπτών από τον ιστότοπο αυξάνεται κατά 123%.

Η υποψήφια Εταιρεία SEO

Οι εταιρεία SEO επομένως που θα επιλέξετε, θα πρέπει να μπορεί να ανταπεξέλθει σε όλα τα παραπάνω. Πρώτα βέβαια θα πρέπει να μετρήσει το χρόνο φόρτωσης της σελίδας σας ή του ιστοτόπου σας και να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να τον περιορίσει στο ελάχιστο.

Εν κατακλείδι, μετά από κάποιες τεχνικές βελτιώσεις που θα προτείνει, μαζί θα καθορίσετε τους στόχους της καμπάνιας SEO, θα λάβετε συστάσεις και θα ορίσετε τα βασικά για εσάς KPIs με την εταιρεία SEO σας, τότε θα είστε στο δρόμο που οδηγεί την επιχείρηση σας στην επιτυχία.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο διαβάστε επίσης τις 8 πρακτικές SEO για το 2021 ή 7 τακτικές Digital Marketing για την κορυφή!

Είμαι ο Georgios Kontos – Σύμβουλος Digital Marketing & SEO και μπορώ να σας βοηθήσω να αναπτύξετε την επιχείρηση σας με επιτυχία!
Παρέχω εξατομικευμένες υπηρεσίες SEO Marketing Services, Συμβουλευτική SEO καθώς και Social Media Marketing. Ως Seo agency μπορώ να σας βοηθήσω να αυξήσετε την οργανική επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας και τα έσοδα σας.

Πόσο χρήσιμο ήταν αυτό το άρθρο;

Υποβολή αξιολόγησης

5 Σχόλια

  • Καθορίζεται πάντα από τον όγκο των keywords και την δυσκολία που έχουν αυτά. Σε κάθε περίπτωση επικοινωνήστε μαζί μου για μια Δωρεάν αξιολόγηση.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment